Connect with us

Revistateo.ro

Măști cu sfeclă roșie pentru un ten mai sănătos

Cosmetica

Măști cu sfeclă roșie pentru un ten mai sănătos

Cu siguranță toată lumea cunoaște minunatele beneficii pe care le are sfecla roșie pentru sănătate. Dar te-ai gândit vreodată că aceasta poate face minuni pentru tenul tău dacă este aplicată extern?

Sfecla roșie are numeroase proprietăți curative, iar studiile științifice au demonstrat că este cel mai indicat aliment în lupta cu demența, bolile de inimă, sau hipertensiunea arterială. Sfecla roșie stimulează oxigenarea mușchilor și astfel îți oferă rezistență la antrenamentele de mare intensitate. Totodată, ea este un bun antiinflamator, conține antioxidanți puternici și homocisteină, un compus care îmbunătățește regenerarea acidului din stomac. Pe lângă toate acestea, este extrem de benefică pentru păr și piele, fiind utilizată în măștile de față naturale din toate colțurile lumii. Utilizarea regulată îți oferă o piele fără cusur, strânge porii și reduce petele. Iată două rețete pe care se merită cu siguranță să le încerci!

1. Ai nevoie de:

– 5-6 linguri de suc de sfeclă

– o linguriță de zeamă de lămâie

– apă caldă

– dischete din bumbac

CITEȘTE ȘI: TRUCURI DE MACHIAJ PENTRU TENUL MATUR

Spală-ți fața cu apă caldă pentru a deschide porii și a îndepărta murdăria și bacteriile. Dă prin răzătoare o bucată de sfeclă și apoi stoarce miezul răzuit printr-un tifon. Amestecă sucul cu zeama de lămâie și înmoaie dicheta dim bumbac în această soluție. Tamponează-ți fața ușor, evitând zona ochilor și a buzelor. Lasă apoi acest suc să se usuce și să acționeze timp de 20 de minute, după care spală-te cu apă călduță. Vei observa că tenul tău va avea o nuanță rozalie, strălucitoare și naturală.

2. Ai nevoie de:

– 2 linguri de suc de sfeclă roșie

– o linguriță de iaurt

– o lingură de zeamă de lămâie

– o linguriță de tărâțe de ovăz

După ce ai stors sucul conform instrucțiunilor de mai sus, amestecă-l cu tărâțea de ovăz și formează o pastă groasă. Adaugă zeama de lămâie și iaurtul și omogenizează bine compoziția. Aplic-o apoi pe față evitând zona ochilor și a buzelor și las-o să acționeze aproximativ jumătate de oră. Clătește-te cu apă caldă și bucură-te de o piele mai sănătoasă și mai luminoasă.

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Cosmetica

To Top