Connect with us

Revistateo.ro

Materia Informatica va fi studiata altfel de elevi

Stiri

Materia Informatica va fi studiata altfel de elevi

Materia Informatica, introdusa de cativa ani in scoala, va fi studiata altfel de elevii de gimnaziu. Scolarii vor deprinde tainele Internetului prin mai multa practica si mai putina teorie.

Informatica este materia preferata a multor elevi, iar acest lucru este usor de inteles. Lumea in care traim depinde de tehnologia moderna si tot mai multi tineri din Romania se orienteaza spre domeniul IT.

Ministerul Educatiei a intocmit un plan nou pentru studierea secretelor informaticii. Din toamna, elevii din clasa a V-a vor studia sisteme de calcul, algoritmi si animatii grafice. In clasa a VI-a se vor pune la curent cu notiunile de baza ale limbajelor de programare. In clasele a VII-a si a VIII-a vor invata sa creeze pagini de Internet.

Reprezentantii Ministerului se plang ca desi programele de studiu sunt aproape gata, lipsesc cadre specializate. Absolventii de informatica nu au ales catedra, noteaza realitatea.net.

Statisticile oficiale arata ca numai in 2016 activau in domeniul IT peste 120.000 de romani. Este unul dintre domeniile care nu produce someri, iar salariile sunt peste medie.

CITESTE SI: Masa calda pentru elevi. Cu ce se inlocuiesc laptele si cornul

Salarii de zeci de mii de euro

Venitul mediu brut din aceasta industrie, conform datelor din 2014, era de 15.000 de euro pe an, suma care a crescut simtitor in ultimii 3 ani. Un debutant castiga in jur de 10.000 de euro pe an, in timp ce un programator cu experienta medie obtine intre 18.000 si 27.000 de euro. Managerii au salarii de pana la 50.000 de euro, scrie stirileprotv.ro.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top