Connect with us

Revistateo.ro

Sanatate

Medicul Alexandru Oproiu a spus adevărul despre cancer și regimurile de slăbit

Doctorul Alexandru Oproiu a vorbit despre două din cele mai căutate subiecte de români pe Internet: cancerul și curele de slăbire.

Medicul a vorbit în emisiunea Danei Grecu de la Antena 3 („Adevăruri de viață”) despre motivele reale pentru care ne îngrășăm.

„Toată problema este să alcătuiești un asemenea regim alimentar în care aportul de alimente sau mai bine zis echivalentul caloriilor alimentelor consumate să fie egal sau mai mic decât caloriile pe cre le consumi.

Dacă ai viață sedentară atunci consumul de calorii este mai mic, sportivii consumă de trei ori mai mult decât caloriile necesare, toată luarea în greutate se datorează faptului că se ingeră alimente calorigene cu un număr mai mare decât se consumăi în activitatea zilnică”, a spus specialistul la Antena 3.

De asemenea, specialistul a dezvăluit că există o strânsă legătură între declanșarea cancerului și alimentație.

CITESTE SI: Medicii atenționează: Cancerul colorectal este, de multe ori, confundat cu hemoroizii

„Are legătură cu alimentația, neoplasmele digestive: cancerul colonic este mai frecvent la cei care consumă carne roșie, decât carnea albă, se favorizează foarte mult să dezvoltă o anumită floră microbiană care transformă o serie de substanțe din colon în su stanțe cancerigene. Poate să schimbe alimentația, pot mânca carne.

Și grăsimile intră în patogenia cancerului. Cu cât mănânci mai gras, noi avem o floră microbiană axat pe substanțe cancerigene.

Să mănânce pe lângă proteine din carne, lactate și proteină vegetală. Să le combine, plus hidrocarbonate”, a spus specialistul.

Te-ar putea interesa și: Medicul Mihaela Bilic a prezentat trucul care ajută în lupta cu poftele alimentare

Medicul nutriționist Mihaela Bilic a vorbit despre un truc care ne poate ajuta în lupta cu poftele alimentare. E vorba de ceea ce nu vezi nici nu te tentează, e foarte bine să avem preferințe culinare, însă să le privim și să le avem la îndemână cât mai rar.

„Pe românește, ochii care nu se văd se uită. Însă nu despre iubire vreau să vă vorbesc, ci despre mâncare. Sau, de ce nu, despre iubirea pentru mâncare.

Înțelepciunea populară are dreptate, indiferent de limba pe care o folosim: tot ce nu vezi, ai șansa să uiți. Greu de crezut că vom uita miraculos de mâncare, dar reciproca e foarte adevărată și ea: cu cât o vezi mai des, cu atât o vrei mai mult!

Ca să extindem și mai mult terenul de acțiune al proverbului, vă pun o întrebare banală: ce efect au asupra voastră meniurile cu poze ale unui restaurant?

Nu-i așa că le vreți pe toate? Nu mai întreb despre bufeturile all inclusive sau galantarele ispititoare din brutării, patiserii, cofetării sau chiar din supermarket. Greu să te abții când vezi, fie ea și o poză!

Nu știu dacă arta culinară a devenit brusc pasiunea cea mai cool (sau tasty) a momentului, dar toată lumea iubește pozele cu mâncare, aproape că nu ne mai interesează ce gust are, important este să arate bine în poză.

Pe baza acestui apetit vizual insațiabil al minții noastre, toată lumea se îmbogățește: industria alimentară, restaurantele și alimentația publică, industria farma și chiar și medicii. Oare cât ne va trebui ca să realizăm că această pornografie alimentară ne face rău, ne îndeamnă la consum, acolo unde și așa consumăm prea mult.

Deși iubesc mâncarea nu pot să nu remarc manipularea vizuală la care asistăm, supraexpunerea simțurilor noastre la stimuli ce se vor delicioși.

Se vor, pentru că în realitate poza e mult mai reușită decât produsul, un fel de photoshop alimentar care prelucrează imaginile până devin irezistibile.

V-ați putea imagina o lume fără poze și reclame la mâncare, cu ambalaje pe care să fie trecut doar denumirea produsului, cu vitrine și galantare opace? Imposibil! Și totuși, nu pot să nu mă înfior când văd pozele sinistre de pe pachetele de țigări.

Aceleași țigări care erau marea modă în secolul trecut și pe care le puteai fuma până și în avion!! Astăzi știm că țigările ne pot îmbolnăvi, așa că le-am schimbat imaginea.

Mâncarea doar ne îngrașă și deocamdată obezitatea nu e considerată o boală, ci doar lipsă de voință personală, deci liber la expunere indecentă! Rezistați, nu e nimic de făcut pe moment”, a explicat Mihaela Bilic, pe pagina sa de Facebook.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top