Sanatate
Medicul Monica Pop a dezvăluit care sunt greșelile care ne îmbolnăvesc
Doctorul Monica Pop a vorbit în urmă cu ceva timp despre greșelile care ne îmbolnăvesc. Managerul Spitalului de Oftalmologie din Capitală a vorbit la un post de televiziune despre principalele greșeli pe care facem.
Mai exact, doctorul a spus care sunt greșelile care duc inevitabil la cancer.
„Orice om are celule canceroase în sânge, însă se îmbolnăvesc doar cei care fac greșeli care duc la scăderea imunității”, a declarat doctorul la televizor.
„Imunitatea scăzută îi caracterizează pe români, în mod special. Factorii care duc la scăderea imunității sunt: depresia, boala secolului, lipsa celor minimum 6 ore de somn și alimentația, adică lipsa proteinelor.
Un medic infecționist spunea că niciodată să nu pleci de acasă fără să mănânci proteine, un ou sau puțină brânză sau iaurt.
De asemenea, vaccinul antigripal e foarte eficient. Eu îl fac de 8 ani și niciodată nu am avut nicio răceală puternică, nici când făceam chimioterapie și aveam imunitatea scăzută”, a mai spus Monica Pop, conform dcnews.ro.
„Când am aflat diagnosticul, primul lucru la care m-am gândit și a fost o mare prostie, era să nu fac nimic. E o tâmpenie foarte mare, dar omul trece prin tot felul de stări în fața unei asemenea vești. Era o mare greșeală dacă persistam în ideea de a nu face nimic.
Apoi, m-am decis să fac tratamentul, deși nu a fost ușor, și nu am lipsit nicio zi de la spital, lucru pe care îi sfătuiesc pe toți oamenii care au această boală. Să își găsească o ocupație, să nu se gândească la boală și să nu vorbească deloc de boală”, a explicat Monica Pop.
Simptome ale cancerului pe care femeile le ignora
Daca observi anumite simptome, anumite schimbari la nivelul corpului, este indicat sa mergi la medic. Ar putea sa nu fie nimic grav, dar ar putea, de asemenea, sa fie un simptom al cancerului. Insa, inainte de a intra in panica, mergi la medic. Iti va spune despre ce este vorba.
Tuse persistenta, dureri in piept, respiratie suieratoare sau scurtarea respiratiei. Mai multe tipuri de cancer pot da aceste simptome. Printre ele se numara cancerul pulmonar si leucemia.
Modificari la nivelul sanilor. Desi multe modificari nu au legatura cu cancerul, lucrul acesta nu inseamna ca nu trebuie sa iti faci o programare la doctor. Daca observi orice schimbare la nivelul sanilor, cel mai bine este sa nu o ignori.
Ganglioni limfatici inflamati. Daca ai descoperit ca ai ganglioni inflamati, insa stii ca inainte nu erau astfel, atunci ar putea fi vorba, printre altele, de cancer limfatic. Si, daca observi ca ganglionii se maresc din ce in ce mai mult, atunci este bine sa mergi la medic.
Schimbari la nivelul pielii. Daca observi ca o alunita isi schimba forma sau culoarea, este un semn clar ca trebuie sa mergi la medic.
Slabiciune sau oboseala. Multi oameni se pot simti slabiti sau obositi din cauza programului incarcat. Insa, daca pe langa aceste simptome mai ai si altele care te ingrijoreaza, atunci ar fi bine sa mergi la medic. Poate nu este nimic grav, dar ar putea fi si un semn al cancerului.
Schimbari la nivelul gurii. Daca fumezi, atunci fii atenta la petele albe care pot sa apara in cavitatea bucala sau pe buze. Ar putea fi un semn al cancerului.
Menstruatii abundente sau sangerari intre menstruatii. Ar putea fi printre primele simptome ale cancerului uterin/endometrial.
Durere, in special la nivelul spatelui. Multe persoane se confrunta cu aceasta problema. De aceea este adesea ignorata. Durerea persistenta poate fi un semn al cancerului localizat la nivelul creierului, oaselor, ficatului, sanilor etc.
Scaderea brusca in greutate ar putea fi un semnal de alarma
Schimbarile unghiilor. Schimbarile inexplicabile ale unghiilor ar putea fi semnul aparitiei cancerului. Urmareste petele care pot sa apara pe unghii. Pot fi albe sau pale. De asemenea, daca observi dungi maronii sau negre sub unghii, nu ar trebui sa le ignori.
Infectii frecvente si/sau febra. Febra puternica si de care nu poti scapa ar putea fi, de asemenea, un indiciu al aparitiei cancerului. In acest caz vorbim despre leucemie sau alte tipuri de cancer de sange.
Scaderea brusca in greutate fara sa fi luat masuri in acest sens. Cine nu isi doreste sa scape de kilogramele in plus? Insa, daca pierzi prea multe kilograme intr-un timp scurt fara sa-ti fi schimbat dieta sau fara sa fi inceput sa practici un anumit sport, atunci ar fi bine sa nu mai amani programarea la medic. Ar putea fi vorba despre probleme ale tiroidei, insa si despre cancer la stomac, cancer pulmonar sau cancer pancreatic.