Connect with us

Revistateo.ro

Stiri

Mesajul lui Arsenie Boca pentru femeile care întâlnesc bărbați alcoolici

Arsenie Boca le sfătuia pe femei să fugă de bărbații alcoolici ca de foc. Totodată, Sfântul Ardealului era convins că beția, curvia și mânia distrug nervii și carnea este o otravă pentru om. Într-unul din volumele cu mărturisiri despre viața părintelui de la Mănăstirea Prislop este citată Ana Rițivoiu din Sibiu, cea pe care Arsenie Boca a vindecat-o cu sfaturile sale prețioase.

Credincioasa a mers la Arsenie Boca pentru a-i fi alinate durerile. Femeia susține că Arsenie Boca le spunea mereu enoriașilor că odihna este foarte importantă în recuperare, atât pentru suflet, cât și pentru inimă, deoarece „trupul e templul sufletului și dacă e obosit, nici rugăciunea nu e făcută bine”, notează ziarul Adevărul.

CITEȘTE ȘI: APLICAȚIA DE PE TELEFONUL MOBIL CU ÎNVĂȚĂTURILE LUI ARSENIE BOCA
Arsenie Boca le sfătuia pe femei, dar și pe bărbați, să nu se culce niciodată mai târziu de ora 12 noaptea, pentru că cel care se trezește apoi dimineața la ora 10 sau 12 „nu e om”. „Din trei pricini se îmbolnăveşte trupul: De otrăvuri din lipsa postului; carnea este o otravă şi se mistuie tot cu ajutorul unei otrăvi care este fierea. Din naştere, pentru că fie mama sau tata nu a fost treaz când s-a zămislit copilul; femeilor, fugiţi de bărbaţi ca de foc când sunt ameţiţi de băutură.

Din desfrânare, pentru că trec măsura cuvenită şi încep să-i doară spatele, spinarea, şalele, slăbesc nervii, devin iuţi şi nerăbdători. Toate acestea, pentru că nu şi-au înfrânat poftele. Este tocmai ca bogatul care sărăceşte. Aşa şi trupul care şi-a mâncat toată vlaga”, spunea părintele de la Prislop, conform adevarul.ro.

Arsenie Boca avea un dinte împotriva alcoolicilor și, pe lângă faptul că le sfătuia pe femei să fugă „ca de foc de bărbații amețiți de băutură”, Sfântul Ardealului explica de ce este un pericol alcoolul: „Cine este prieten cu paharul, nu are rezultate bune în viață”. Acesta spunea că alcoolul distruge regiuni întregi cu celule nervoase din creier și alcoolici ajung să se înhame la drum cu „persoane fără judecată”.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top