Connect with us

Revistateo.ro

Mesajul Principesei Margareta de Ziua Națională a României

Stiri

Mesajul Principesei Margareta de Ziua Națională a României

Principesa Margareta a adresat clasicul „La mulți ani!” de Ziua Națională a României, iar pe lângă urarea pe care și-o face fiecare român, aceasta a precizat că românii trebuie să fie uniți, mai ales în aceste momente.

Principesa moștenitoare Margareta a adresat urarea de La mulți ani spunând că 1 Decembrie „este o zi mare și este bine să fim uniți din nou”. Principesa Margareta a pornit ieri într-o călătorie simbolică de la Sinaia la București, împreună cu Principele Radu Duda, pentru a-l omagia pe Regele Ferdinand. Trenul regal se va opri în mai multe localități unde pe peronul gării sunt așteptați românii care vor să îl omagieze împreună cu cei doi principi pe regele Ferdinand.

CITEȘTE ȘI: EVENIMENTE DE ZIUA NAȚIONALĂ ÎN MARILE ORAȘE

La călătoria simbolică cu trenul regal nu participă doar Principesa Margareta și Principele Radu, ci și invitați de seamă: arhiducesa Maria Magdalena a Austriei, împreună cu soțul ei, aceasta fiind fiica principesei Ileana a României.

Pe durata călătoriei, în vagonul sufragerie, se vor regăi și reprezentanți ai autorităților locale. Seria de evenimente organizate de Casa Regală cu ocazia Zilei de 1 Decembrie se vor încheia cu finalizarea călătoriei cu trenul regal, când acesta va ajunge pe 1 Decembrie la destinația finală: București.

Ieri la Castelul Peleș, Familia Regală a organizat o recepție a Corpului Diplomatic, iar mâine va avea loc o ceremonie în același loc de învestire a furnizorilor regali. Omagierea regelui Ferdinand este importantă întrucât, potrivit istoriei, acesta este primul rege al României Mari, a României unificate.

Regele Ferdinand I de Hohenzollern-Sigmaringen a fost al doilea rege al României, între 1914 și 1927, când a decedat în castelul Peleș. Pe numele său întreg, Ferdinand Viktor Albert Meinrad von Hohenzollern-Sigmaringen, a devenit în 1869 Principe de Coroană al Regatului României și general de armată. Regele Ferdinand I a susținut neutralitatea României în Primul Război Mondial.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top