Connect with us

Revistateo.ro

Meteo 16 - 17 iunie 2018. Se anunță fenomene extreme

Vremea

Meteo 16 – 17 iunie 2018. Se anunță fenomene extreme

Meteo 16 – 17 iunie 2018. Meteorologii au făcut anunțul! Sunt așteptate fenomene extreme în weekend. Află unde va fi furtună și unde va fi caniculă. Fenomenele meteo vor fi extreme.

Meteo 16 – 17 iunie 2018

În sudul țării se anunță furtuni în weekend. De asemenea, temperaturile ridicate vor rămâne o problemă. Se anunță 34 de grade. Va fi depășit indicele de confort temric. Spre seară, în unele regiuni ale țării, vor apărea furtuni și ploi torențiale.

Sâmbătă, vremea va fi instabilă în cea mai mare parte a țării, în special după-amiaza și seara. Local, în special în zonele estice și la munte, se vor semnala înnorări accentuate temporar. De asemenea, se anunță averse cu caracter torențial. Sunt șanse să apară și descărcări electrice. Izolat vor cădea cantități însemnate de apă. Vor fi și condiții de grindină.

Vântul se va intensifica la munte, în est și în sud-est. Însă aceste intensificări vor fi de scurtă durată și vor apărea în timpul ploilor. Temperaturile maxime arătate de temometre vor fi cuprinse între 24 și 34 de grade, iar cele minime vor fi de 12 – 22 de grade.

CITEȘTE ȘI: Meteorologii au anunțat: Se schimbă anotimpurile. Motivul care a dus la venirea iernii în mijlocul primăverii
Duminică după-amiază și seara instabiitatea atmosferică va apărea în zonele montane și submontane. În restul teritoriului va fi instabilitate atmosiferică, dar pe arii mai restrânse.

Se anunță înnorări temporar accentuate și averse locale, descărcări electrice, precum și intensificări ale vântului, de scurtă durată. Temperaturile maxime se vor încadra între 24 și 31 de grade Celcius. Temperaturile minime arătate de termometre vor fi cuprinse între 10 și 20 de grade.

Săptămâna care urmează va debuta cu temperaturi ușor scăzute. Dar de miercuri va reveni canicula, temperaturile vor crește din nou. Temporat și local, în special în regiunile montane și intracarpatice, vor fi unele manifestări specifice instabilității atmosferice.

Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor a emis un cod portocaliu de inundații pentru râurile din județele Vaslui și Bacău.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Vremea

To Top