Connect with us

Revistateo.ro

Sanatate

Mihaela Bilic ne spune care sunt cele mai sănătoase mâncăruri de la masa de Paște

Nutriționistul Mihaela Bilic spune că unele preparate pe care le consumăm la masa de Paște sunt sănătoase, în timp ce altele ar trebui evitate.

Mihaela Bilic: Care sunt cele mai sănătoase mâncăruri de la masa de Paște

„Incepe sa pluteasca in aer aroma cozonacilor si a mielului bine rumenit pe gratar. Mai e putin si se da startul pentru „marea indopare“: 3 zile si 3 nopti in care fiecare dintre noi nu va face altceva decit sa manince si sa petreaca.

Lista bunatatilor prezente pe masa fiecarui român, cu ocazia sarbatorilor, e lunga, dar organismul nostru are, din pacate, limite, mai ales pentru cei care in ultimele 40 de zile au tinut post.

Nimeni nu spune sa nu mincam de Paste, dar trebuie sa existe o masura. Riscam sa ajungem in camera de garda a unui spital si nu merita sa stricam totul pentru o indigestie.

Exista un proverb care spune: „Craciunul e satul si Pastele, fudul.“ Adica e momentul sa sarbatorim venirea primaverii cu tot alaiul ei de cruditati si trufandale.

Nimic din ce trebuie sa fie pe masa de Paste nu are legatura cu ghiftuiala de la Craciun”, spune Mihaela Bilic, notează revistatango.ro.

Bilic spune că ciorba de miel ar trebui acrită cu borș pentru a o consuma cât mai sănătos posibil. „Este o alternativa sanatoasa de pregatire a carnii, bine acrita cu bors (bogat in vitamine din grupul B).

CITESTE SI: Ce se întâmplă pe 8. 04. 2018. Paștele, descifrat din punct de vedere numerologic

Reteta de Pasti: Drob cu ciuperci, pentru vegetarieni

Ea nu trebuie sa lipseasca de la masa de prinz. Conditie obligatorie este urmatoarea. Dupa gatit, lasati oala sa se raceasca. Grasimea care se stringe deasupra aruncati-o. Presarati mult patrunjel sau leustean proaspat tocat”.

Cozonacul are multe calorii

Puțini știu că o porție de borș are doar 100 de calorii, deci putem folosi borșul în preparate cu multă încredere.

Bilic este contundentă cu privire la sarmale. Acestea „nu au ce căuta la masa de Paște”. „NU au ce cauta pe masa de Paste.

Sunt o mincare specifica Craciunului si va recomand sa o evitati. De altfel, sper din tot sufletul sa nu gasiti de cumparat foi de varza murata. Cit despre carnea tocata de porc, ea nu are nici o legatura cu sarbatoarea noastra”, spune Bilic.

Cât despre cozonac, „din pacate, la acest capitol nu exista alternativa dietetica, astfel incit va fi nevoie sa reducem cantitatea pentru a ne incadra in ratia calorica. Asta inseamna ca avem dreptul la o singura felie pe zi, de preferat in afara meselor principale, ca aliment dulce”.

Nutriționistul susține că o felie de cozonac are 180 de calorii.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top