Connect with us

Revistateo.ro

Dieta si Sport

Mihaela Bilic, sfaturi pentru femeile care au silueta în formă de pară

Nutriționistul Mihaela Bilic oferă câteva sfaturi prețioase femeilor care au silueta în formă de pară, adică sunt mai subțirele în partea de sus față de partea inferioară a corpului.

„Este o siluetă eminamente feminină, fiind determinată de hormonii sexuali estrogen și progesteron. Această formă numită ginoidă are o distribuție a grăsimii în jumătatea inferioară a corpului (șolduri, coapse) din rațiuni de perpetuare a speciei: depozitele de grăsime din aceste zone sunt folosite pentru sarcină și alăptare; talia este subțire, umerii mici, iar sânii, în majoritatea cazurilor, bine reprezentați.

Este o siluetă ideală din punct de vedere al protecției împotriva diabetului și bolilor cardiovasculare, însă reprezintă un adevărat coșmar în lupta cu kilogramele: nu numai că aceste zone nu răspund la cura de slăbire, dar slăbitul se va face din grăsimea situată de la talie în sus (sâni, față, abdomen).

Forma „pară“ se asociază frecvent cu o circulație sangvină deficitară, retenție de apă, drenaj limfatic insuficient și celulită. Orice kilogram în plus se vede cu ușurință – sunteți feminină, fără îndoială, însă greutatea trebuie ținută drastic sub control.

5 reguli alimentare

Diminuați consumul de sare adică eliminați din alimentație mezelurile, brânzeturile, semipreparatele, conservele, afumăturile.

Creșteți consumul de legume, verdețuri și fructe pentru că sunt bogate în apă, vitamine, fibre și minerale (potasiul ameliorează retenția de lichide).

Consumați proteine slabe (carne, pește, ouă, lapte degresat) deoarece accelerează metabolismul și nu se transformă în grăsime de depozit.

Uitați de dulciuri și de zahăr, caloriile conținute de acestea se vor duce direct pe șoldurile voastre; introduceți în schimb în alimentație glucide lente (pâine, cereale, paste, orez, fasole, mazăre) pentru că dau senzație de sațietate, scad pofta de dulciuri și sunt bogate în minerale și oligoelemente (fier, zinc, seleniu, calciu, fosfor).

Beți lichide de-a lungul întregii zile pentru a grăbi eliminarea toxinelor; consumați apă, ceai și, de ce nu, supă sau ciorbă.

5 obiceiuri obligatorii

De câte ori aveți ocazia, bălăciți-vă (înot, aquagym sau simplul mers prin apă până la talie) – tonifică jumătatea inferioară a corpului, îmbunătățesc circulația și întoarcerea venoasă, reduc celulita și ajută la diminuarea depozitelor de grăsime.

CITESTE SI: Mihaela Bilic, despre dieta secretă a starurilor. Cum slăbesc acestea, în realitate: ”Când vine vorba de siluetă, vedetele nu spun adevărul”

Spuneți „DA“ oricărui tip de masaj (drenaj limfatic, de relaxare, de tonifiere, pentru slăbit); orice acțiune mecanică asupra zonelor critice determină intensificarea circulației, eliminarea toxinelor și a excesului de apă, remodelarea și micșorarea cantității de țesut adipos”, scrie nutriționistul pe mihaelabilic.ro.

Poate te interesează și: Avantajele și dezavantajele consumului de salată de boeuf

Salata de boeuf, un preparat care s-a aflat pe mesele multor români în perioda sărbătorilor de iarnă, se poate transforma într-un aliment sănătos care nu va fi astfel o bombă calorică.

Trebuie să ținem cont însă de cantitatea de maioneză pe care o folosim, ne spun medicii.

”Nu contează dacă e cu vită sau pui, contează câtă maioneză are! Despre salata boeuf e vorba, dacă nu aţi ghicit. Un preparat care se vrea dietetic prin definiţie (salată!) poate deveni o bombă calorică atunci când are maioneză din belşug.

Maioneza înseamnă ulei şi fiecare lingură de ulei înseamnă 100 cal, indiferent de sortiment. Când e vorba de maioneză puteţi socoti 80 cal pentru fiecare lingură, adică echivalentul unei felii de pâine.

Salata boeuf (fie ea şi cu pui sau curcan, în loc de vită) este un preparat de sezon care aduce laolaltă legumele şi carnea fierte, murăturile şi mazărea. Din punct de vedere nutrițional este un aliment complet, care conţine toate categoriile de nutrienţi: glucide, proteine şi lipide.

Singura menţiune este să fiţi zgârciţi cu maioneza, ea trebuie doar să lege ingredientele, nu să le acopere. În felul acesta, porţia corectă de salată boeuf înseamnă 2-3 linguri şi doar 300 cal, un aperitiv delicios pentru zilele de sărbătoare.”, a scris medicul Mihaela Bilic pe pagina de Facebook.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Dieta si Sport

To Top