Connect with us

Revistateo.ro

Net

Milioane de conturi au fost închise deja, utilizatorii care NU se conformează vor avea profilul ȘTERS. Noile reguli

Facebook se luptă de ani de zile să dezvolte un sistem de verificare al indentității persoanelor de pe rețeaua de socializare. Astfel, site-ul a înăsprit regulile din termenii și condițiile de utilizare Facebook, iar userii care NU se confomează vor avea contul șters, iată cum poți afla dacă ești pe lista neagră.

Ce trebuie să faci ca să nu ai contul de Facebook blocat

În primul rând asigura-te ca folosești numele tău real ca să poți demonstra identitatea contului tău. În cazul în care esti raportat sau detectat automat de sistem cu un cont fals, Facebook îți va cere buletinul pentru a demonstra că tu deții contul și doar după ce o verificare manuală va fi efectuată contul va fi deblocat, dacă numele din buletin corespunde cu cel al contului.

Asigură-te că în profil data de naștere este corect trecută. Dacă nu dorești ca aceasta sa fie văzută de utilizatori poți seta din profil să fie ascunsă, dar este importanta pentru securitatea contului tău.

Începând cu anul 2018 Facebook nu va mai permite accesul pe rețeaua de scializare fară numărul de telefon înregistrat în sistem. Acest lucru te ajută pentru că îți poți reseta mai ușor parola dacă ai uitat-o.

Adresa ta de email trebuie să fie validă, Facebook verifică constant dacă aceasta există. Dacă nu respecți aceste reguli riști să fii blocat definitiv  cu actualul tău cont pe rețeaua de socializare.

Cum poți vedea dacă cineva ți-a accesat contul de Facebook?

Singurața contului tău de Facebook te preocupă cu siguranță, în special dacă în mesagerie ai informații sensibile sau pur și simplu nu îți dorești ca cineva să îți încalce intimitatea. Poți securiza contul tău de Facebook foarte simplu pentru a evita orice tentativă de sparge. Iată câteva sfaturi extremde utile și cum poți vedea dacă cineva ți-a accesat contul.

În sectiunea de setări, ai în meniu butonul de intimitate și sigurantă. Acolo poți vedea isotoricul conectărilor tale la Facebook, dar și în ce locații și pe ce dispozitive este logat contul tău.

Cum pot vedea cine s-a conectat pe Facebook

Dacă ceva ți se pare în neregulă, poti opta ca dispozitivul respectiv să fie deconectat.

Cum îți poți securiza contul de Facebook?

După cum spuneam este foarte simplu. Ai o groază de opțiuni, dar înainte de acestea este necesar ca parola ta să fie una sigură și nu conțină date esetiale despre tine, cum ar fi data de naștere, numele tău sau al apropiaților.

De asemenea poti alege ca logarea ta să fie făcută în doi pași, adică dupa introducerea parolei să primești un SMS cu un cod UNIC sau să primești o notificare prin care ești anunțat că cineva s-a conectat la Facebook de pe un dispozitiv necunoscut.

Mai nou Facebook permite sa alegi între 3 și 5 prieteni în care tu ai încredere, dacă ceva se întamplă cu profilul tău și cu ajutorul  carora îți poți recupera contul.

Înainte de final nu uita niciodata să rămâi logat pe un calculator sau telefon pe care nu îl foloești doar tu.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Net

To Top