Connect with us

Revistateo.ro

Mini eclere

Deserturi

Mini eclere

Ingrediente:

– 50 grame de unt

– 150 ml apă

– 70 grame de făină

– 2 ouă

– 100 ml frișcă lichidă

– 2 linguri de Baileys

– un praf de sare

CITEȘTE ȘI: TORT CU LĂMÂIE

Pentru glazură:

– 200 gramde zahăr pudră

– 3 linguri de cacao

– un pliculeț de espresso

Mod de preparare:

Se încălzește cuptorul la 200 de grade și se tapetează o tavă cu hârtie de copt.

Într-o cratiță se amestecă untul și 150 ml de apă și se aduc la punctul de fierbere. Se adaugă făina și praful de sare. Se amestecă cu o lingură de lemn până ce compoziția se desprinde de marginile cratiței. Se ia de pe aragaz și se lasă la răcit câteva minute.

După ce compoziția s-a răcorit puțin, se amestecă ouăle unul câte unul, până ce aluatul este fin. Se  formează în tavă eclere de 5 cm lungime si 2 cm lațime și se coc timp de  10-12 minute, sau până ce devin aurii. Se lasă apoi la răcit.

Pentru cremă, se bate frișca lichidă și se amestecă cu 2 linguri de Baileys. Se taie fiecare ecler pe jumătate și se umple cu cremă.

Pentru glazură, se distribuie zahărul în două boluri. Într-unul se adaugă cacao și o linguri de apă fiartă. În celălalt se adaugă nesul și 2 linguri de apă fiartă. Se formează 2 glazuri fine, care se întind peste eclere cu ajutorul unei linguri.

Poftă bună!

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Deserturi

To Top