Deserturi
Mini eclere
Ingrediente:
– 50 grame de unt
– 150 ml apă
– 70 grame de făină
– 2 ouă
– 100 ml frișcă lichidă
– 2 linguri de Baileys
– un praf de sare
Pentru glazură:
– 200 gramde zahăr pudră
– 3 linguri de cacao
– un pliculeț de espresso
Mod de preparare:
Se încălzește cuptorul la 200 de grade și se tapetează o tavă cu hârtie de copt.
Într-o cratiță se amestecă untul și 150 ml de apă și se aduc la punctul de fierbere. Se adaugă făina și praful de sare. Se amestecă cu o lingură de lemn până ce compoziția se desprinde de marginile cratiței. Se ia de pe aragaz și se lasă la răcit câteva minute.
După ce compoziția s-a răcorit puțin, se amestecă ouăle unul câte unul, până ce aluatul este fin. Se formează în tavă eclere de 5 cm lungime si 2 cm lațime și se coc timp de 10-12 minute, sau până ce devin aurii. Se lasă apoi la răcit.
Pentru cremă, se bate frișca lichidă și se amestecă cu 2 linguri de Baileys. Se taie fiecare ecler pe jumătate și se umple cu cremă.
Pentru glazură, se distribuie zahărul în două boluri. Într-unul se adaugă cacao și o linguri de apă fiartă. În celălalt se adaugă nesul și 2 linguri de apă fiartă. Se formează 2 glazuri fine, care se întind peste eclere cu ajutorul unei linguri.
Poftă bună!