Connect with us

Revistateo.ro

fasole

Stiri

MINUTUL DE SĂNĂTATE: Ceaiul din teci de fasole, beneficii incredibile!

Astăzi descoperim la „Minutul de sănătate” beneficiile ceaiului din teci de fasole, cum se prepară şi ce boli vindecă.

CITEŞTE ŞI: Dieta care reduce riscul inflamaţiilor cronice

Puţini sunt cei care ştiu că din tecile verzi de fasole se poate obţine un cei cu efecte incredibile asupra organismului. Materia primă se culege când fasolea este încă verde şi se foloseşte mărunţită, după ce se usucă bine.

Resturile de fasole conţin, printre altele, minerale, aminoacizi şi vitamina C, cu efect diuretic, detoxifiant şi de curăţare a rinichilor şi a căilor urinare. În plus, ceaiul din teci de fasole reglează nivelul de zahăr din sânge, fiind un remediu bun pentru diabetici.

Ceaiul miraculos se poate prepara în două moduri: prin fierberea tecilor de fasole, ori prin macerare, ambele variante având efecte benefice asupra corpului nostru.

Pentru fierbere: punem în apa fierbinte o lingură de teci uscate şi mărunţite, după care fierbem 15 – 20 de minute. După filtrare, se pot bea două – trei ceşti de ceai pe zi, cu înghiţituri mici (o ceaşcă se consumă în 10 -15 minute).

Pentru macerare: seara, se pun la macerat în jur de patru linguri de teci de fasole uscate şi mărunţite într-un litru de apă, apoi dimineaţa se fierbe compoziţia până scade la jumătate. După ce se filtrează, amestecul rezultat se împarte în două sau trei porţii, care se consumă în ziua respectivă.

Consumând periodic ceai din teci de fasole puteţi preveni retenţia de apă, se pot ameliora simptomele reumatismului, puteţi scăpa de probleme ce ţin de urinare ori puteţi trata diferite probleme ale pielii, cum sunt acneea şi eczemele.

ATENŢIE! ACEST ARTICOL ESTE SCRIS CU TITLU INFORMATIV ŞI NU ÎNLOCUIEŞTE OPINIA UNUI SPECIALIST.

Sursa foto gradinahobby.blogspot.com

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top