Stiri
Minutul de sănătate: De ce să consumi seminţe de in
Sunt apreciate de mai bine de 4000 de ani, semn că proprietăţile lor au fost recunoscute încă din cele mai vechi timpuri. Minutul de sănătate îţi arată de ce este bine să consumi seminţe de in.
Grecii şi romanii le consumau la fel ca pe nuci, aceştia fiind conştienţi de proprietăţile lor. Seminţele de in pot avea două culori (maro sau auriu), iar beneficiile aduse organismului sunt asemănătoare.
Printre avantajele consumului de seminţe de in se află şi aportul de acizi graşi Omega-3, cu rol esenţial în reglarea nivelului de colesterol, prevenind astfel afecţiuni precum tensiunea arterială.
CITEŞTE ŞI: Cum îți schimbă viața aceste semințe puternice
Proprietăţile anti-inflamatorii, faptul că menţin inima sănătoasă, dar şi săderea riscului de artită ori a apariţiei Parkinsonului fac seminţele de in să fie din ce în ce mai căutate.
Totodată, acestea luptă împotriva constipaţiei şi a hemoroizilor, ajută la eliminarea pietrelor la fiere şi reduc senzaţia de uscăciune la nivelul ochilor.
Chiar dacă ele pot fi consumate ca atare, specialiştii spun că acestea nu pot fi descompuse de către sistemul nostru digestiv, motiv pentru care se recomandă mai degrabă consumul de ulei sau făină din seminţe de in.
Utilizarea lor în bucătărie este una variată, astfel că le putem pune în pâine, două linguri de făină din seminţe de in amestecate cu apă pot înlocui două ouă, le putem folosi şi în salate, în anumite prăjituri ori pateuri. Ba mai mult, unele gospodine au inceput să le amestece în compoziţia pentru sarmale, sau în salata de vinete.
Depozitarea seminţelor de in şi a derivatelor din acestea se face într-un spaţiu uscat şi răcoros sau direct în frigider. Dacă sunt ţinute la căldură, acestea pot deveni otrăvitoare, prin râncezirea uleiului din ele.
ATENŢIE! ACEST ARTICOL ESTE SCRIS CU TITLU INFORMATIV ŞI NU ÎNLOCUIEŞTE PUNCTUL DE VEDERE AL UNUI SPECIALIST.
Sursa foto sfatulparintilor.ro