Connect with us

Revistateo.ro

Inedit

Mircea Basescu, condamnat la patru ani de inchisoare cu executare

Fratele lui Traian Basescu, Mircea Basescu, a fost condamnat la patru ani de inchisoare in dosarul in care este judecat pentru trafic de influenta si complicitate la trafic de influenta. In acelasi dosar Marian Capatana a fost condamnat la trei ani de inchisoare cu executare.

Mircea Basescu a fost condamnat la patru ani de inchisoare in dosarul in care este judecat pentru trafic de influenta si complicitate la trafic de influenta, iar Marian Capatana a primit trei ani de inchisoare cu executare.

Cu toate acestea, decizia instantei nu este definitiva.

Fratele fostului presedinte Traian Basescu si presupusul sau complice, Marian Capatana, au fost trimisi in judecata in 2014 pentru trafic de influenta si complicitate la trafic de influenta.

La ultimul termen de judecata, cei doi nu s-au prezentat. In acelasi termen, procurorii au cerut pe langa pedeapsa maxima si confiscarea sumei de 250.000 de euro de la Mircea Basescu si de 350.000 de euro de la Marian Capatana.

In acelasi timp, avocatii lui Mircea Basescu au solicitat achitarea clientului lor, sustinand ca nu exista probe din care sa reiasa ca a facut trafic de influenta, iar in cazul unei condamnari au cerut sa fie cu suspendare sub supraveghere.

Relatia dintre familia presedintelui si cea a lui Sandu Anghel a intrat in atentia presei in anul 2010, atunci cand Mircea Basescu a botezat-o pe fiica ginerelui lui Bercea Mondial, Marius Constantin.

Cu toate acestea, nu a fost prima data cand numele lui Mircea Basescu a fost invocat in legatura cu dosare penale. In 2011, el apare in inteceptarile din dosarul evaziunii din Portul Constanta.

Intr-o discutie, omul de afaceri i se plange unuia dintre inculpatii din dosar, fostul secretar de stat din Ministerul de Interne, Laurentiu Mironescu, de faptul ca nu se poate fura.

Citeste stirile momentului pe FRESH24.RO

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Inedit

To Top