Connect with us

Revistateo.ro

Mit sau realitate. Cum e cu ingrasatul dupa ce te lasi de fumat

Dieta si Sport

Mit sau realitate? Cum e cu ingrasatul dupa ce te lasi de fumat

Cum e cu ingrasatul dupa ce te lasi de fumat? Unul din trei romani este fumator, iar numarul acestora in Statele Unite ajunge la 45 de milioane.

In momentul in care cineva se lasa de fumat, apare automat ingrasarea si nu pentru ca ar fi neaparat un proces fiziologic care se poate explica ci din cauza vietii pe care o duc multi dintre fumatori. Acestia consuma, pe langa tigarile care afecteaza plamanii, si mancare de tip fast food care te ajuta sa iei in proportii foarte usor.

Motivul pentru care persoanele se ingrasa dupa ce se lasa de fumat este renuntarea la nicotina. Este bine cunoscut de catre specialisti ca nicotina este un stimulent si un sedativ totodata deoarece omoara pofta de mancare insa hraneste pe termen lung depresia. Potrivit datelor oficiale ale Organizatiei Mondiale a Sanatatii, 90% dintre cazurile de cancer la plamani implica dependenta de drogul numit nicotina.

Cel mai ideal, pentru a avea o viata sanatoasa lasandu-te de fumat, este sa te apuci de consumat alimente care iti aduc elemente pozitive intarindu-ti organismul. Consuma legume organice si alimente care contine Omega 3 si complexul vitaminic B intrucat acestea ajuta la eliminarea anxietatii si alinarea depresiei.

Consuma legume verzi, alege in fiecare zi cate o leguma proaspata. Poti sa faci rotatie si sa iei la rand spanacul, varza, frunzele de mustar sau mazarea (fara prea multe sosuri si ulei).

1 Comment

1 Comment

  1. Vipercig

    2014-09-08T11:54:24+03:00 at 2014-09-08T11:54:24+03:00

    Si ce faci cu creierul, care din cauza ca nu ii mai dai nicotina, iti cere de mancare in continuu? Alimentatia poate ajuta, insa nu este suficient…

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Dieta si Sport

To Top