Connect with us

Revistateo.ro

MITURI despre cum este AFECTAT parul iarna. Adevarat sau fals?

Par & Coafuri

MITURI despre cum este AFECTAT parul iarna. Adevarat sau fals?

Este cunoacut faptul ca podoaba capilara are mai mult de suferit atunci cand este vreme rece. Dar cum este afectat, parul iarna de fapt? Iata cateva mituri si adevarul despre ele!

Tot corpul are nevoie de mai multa ingrijire iarna. Pielea trebuie protejata ( vezi aici cum sa scapi de mainile uscate!) si parul cere o atentie speciala. Totusi, exista unele mituri care nu se pot dovedi a fi adevarate, pe cand altele sunt cat se poate de reale.

Cum este AFECTAT parul iarna?

Coafura nu mai rezista. ADEVARAT – Vantul si umezeala iti impiedica buclele perfecte sau parul intins impecabil sa isi pastreze forma. Este recomandat sa optezi pentru coafuri cat mai simple si lejere, care sa reziste in orice conditii meteo.

Citeste si: Ce se intampla daca iti clatesti parul cu zapada

Citeste si: Cum sa iti aranjezi parul cand porti caciula

Parul se ingrasa mai repede. FALS – daca ai grija de el si il speli cu regularitate, nu are de ce sa se ingrase, doar din cauza vremii. Cel multi, poti da vina pe caciula, caci scalpul transpira cand este acoperit, favorizand productia de sebum.

Cum este AFECTAT parul iarna

Se toceste la varfuri. ADEVARAT – Pentru ca parul este mai uscat iarna, varfurile sunt primele care au de suferit. Cel mai bine este sa tunzi mai des varfurile in perioada rece si sa folosesti masti hidratante si uleiuri pentru a le mentine sanatoase.


Cade mai mult par si creste mai incet.
FALS – Caderea parului nu tine de temperaturi, ci mai degraba de stres, lipsa de vitamine si ingrijirea neadecvata a podoabei capilare. La fel este cu ritmul de crestere – daca ai grija de par corespunzator, el va creste mai repede.

Nu are luciu. ADEVARAT – Parul isi pierde stralucirea si devine sensibil, pentru ca devine mai uscat din cauza vantului si a temperaturilor scazute. Poti folosi ulei de argan ca sa stopezi aceasta problema.

Se electrizeaza. Partial ADEVARAT – Din cauza faptului ca se usuca excesiv, parul are tendinta de a se electriza mai usor. In plus, faptul ca porti caciula iarna incurajeaza acest fenomen.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Par & Coafuri

To Top