Connect with us

Revistateo.ro

Stil de viata

5 modalitati de a gasi LINISTE in HAOS

In zilele noastre, putine persoane se pot lauda ca duc o viata linistita si organizata. Haosul este omniprezent, iar momentele care ne aduc pace si fericire sunt din ce in ce mai putine. Iata 5 lucruri pe care le poti face pentru a beneficia de un moment de liniste in haos.

1. Ia-ti un moment de respiro
Desi ti se pare ca nu ai timp sa stai degeaba, nici macar o clipa, daca iti iei o pauza de 5-10 minute si dupa revii linistit la activitatea pe care o desfasori, vei da mai mult randament decat daca te stresezi si continui sa iti spui ca nu ai timp. Afla ce te calmeaza – o scurta plimbare in afara biroului sau putin timp in care sa meditezi – si adauga acest lucru in rutina ta zlinica.

2. Lasa telefonul jos
Cheia catre a fi prezenta? Scapa de distractiile care te tin inapoi. Verifica-ti telefonul inainte de sedinta de la birou, sau inainte de masa in familie, apoi concentreaza-te asupra prezentului si a lucrurilor importante care se intampla. Viata ta nu graviteaza in jurul unui dispozitiv.

3. Pune-i pe cei dragi pe lista prioritatilor
Fie ca e vorba de copii, parinti sau partener, cu totii avem tendinta de a ne simti coplesiti si simtim ca nu mai putem face fata. Cere-le ajutorul! Nu poti ajunge la meciul de fotbal, cursurile de balet si nici sa ii iei de la scoala? Intreaba-ti copiii ce activitati sunt mai importante pentru ei si unde au nevoie neaparat de prezenta ta. Ai putea fi surprinsa. In acest fel, ei vor sti ca sunt o prioritate pentru tine si nu se vor simti lasati la o parte din cauza serviciului.

CITESTE SI: Poti sa tragi un pui de somn de 10 minute si iti ajuta sanatatea cum nici nu te gandeai!

CITESTE SI: 5 lucruri INTERZISE înainte de SOMN

4. Nu mai astepta sa „gasesti timp”
Intotdeauna ai scuza ca nu ai timp. Ei bine, fa-ti timp! Fa-ti timp sa faci putina miscare, chit ca e vorba de o plimbare, jogging, zumba sau o simpla iesire cu cainele sau copiii in parc. Exercitiile fizice nu trebuie sa fie complicate sau sa iti ocupe o mare parte din zi, dar trebuie sa fie o prioritate. Sfat: daca in fiecare zi pe drumul spre serviciu, ai de ales intre scarile rulante si scarile normale, ia-o pe scarile normale si astfel faci miscare in drum spre serviciu sau casa.

5. Renunta la cuvantul „perfect”
Accepta o anumita cantitate de haos si putina imperfectiune. Cand activitatile de la munca si temele copiilor iti ingreuneaza munca de acasa, fa un compromis si imparte sarcinile casei. Nu le poti face pe toate singura. Altcineva poate aseza masa sau spala vasele, timp in care tu te poti ocupa linistita de gatit. Totul este sa gasesti un echilibru si sa nu iti fie frica sa ceri putin ajutor. Pana la urma, familia ramane familie si va fi acolo sa te ajute oricand.

Nimeni nu poate comasa 100 de ore de munca si obligatii de familie intr-o singura zi lucratoare. Din fericire, nici nu trebuie sa facem acest lucru pentru ca ii avem pe cei dragi alaturi care ne pot oferi putin ajutor din cand in cand si astfel, putem avea parte de liniste in haos.

Ce parere ai despre aceste modalitati? Spune-ne in comentarii.

Sursa foto: Shutterstock

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stil de viata

To Top