Connect with us

Revistateo.ro

Moduri inedite de a găti fasolea neagră în acest post

Mancaruri

Moduri inedite de a găti fasolea neagră în acest post

Consumul regulat de fasole neagră împiedică acțiunea radicalilor liberi și întârzie procesele de îmbătrânire prematură. Acest tip de fasole conține antioxidanți puternici, care îi oferă culoarea închisă. Aceștia poartă denumirea de antocianine și se găsesc în mod obișnuit în frunctele de pădure închise la culoare, în varza roșie și în orezul negru. Fasolea neagră contribuie din plin la buna funcționare a inimii, a sistemului circulator, a creierului și poate ține sub control greutatea corporală. Iată cum o poți găti în acest post!

CITEȘTE ȘI: RULOURI DE PRIMĂVARĂ DUKAN – POST

Deoarece are o textură densă și un conținut ridicat de proteine, fasolea neagră este ideală pentru prepararea unor burgeri vegetali. Amestecă într-un vas fasole neagră fiartă, puțin pesmet, ierburi și condimente și formează chiftele mari pe care să le coci în cuptor, pe o foaie de copt, la foc mediu. Servește burgerii cu pâine integrală și legume proaspete precum roșii, ardei gras, salată verde sau frunze de andivă.

Pasta de fasole neagră este o gustare formidabilă. Fierbe o mână de fasole și transform-o în pastă cu ajutorul unui blender. Adaugă puțin ulei de măsșine, usturoi și frunze proaspete de pătrunjel și ai obținut o pastă sănătoasă care poate fi servită cu pâine integrală sau chiar biscuiți sărați. Dacă nu postești, poți adăuga deasupra brânză sărată sau parmezan.

Poți prepara o pizza vegetală absolut senzațională pentru zilele de post în care nu mai ai inspirație. Adaugă peste aluat fasole neagră fiartă și scursă de apă, roșii proaspete sau uscate, frunze de busuioc, măsline, sau avocado. Coace-o la foc mic și servește-o cu suc de roșii deasupra. Dacă pizza nu este o opțiune pentru tine, poți prepara un sos dens pentru nachos din fasole neagră, ceapă roșie tăiată mărunt, usturoi, pătrunjel tocat, suc de lămâie și condimentele tale favorite.

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Mancaruri

To Top