Connect with us

Revistateo.ro

Moringa, planta care combate malnutriția

Naturiste

Moringa, planta care combate malnutriția

Moringa este o plantă mai puțin menționată pe lista plantelor cu proprietăți miraculoase pentru sănătate. Originară din India, această plantă este recunoscută în toată lumea în special pentru capacitatea de a trata malnutriția, fiind o plantă comestibilă și eficientă pentru aparatul digestiv.

Moringa este atât de bună pentru organism încât dacă iei zilnic puțină pudră de moringa este ca și cum ai fi consumat 6 până la 10 legume necesare în fiecare zi. Moringa conține multe vitamine, minerale și aminoacizi, are un rol de curățare a stomacului și de reglare a acestuia. Frunzele de moringa sunt consumate de mii de ani ca supliment nutritiv pentru a reda pofta de mâncare sau a repara problemele digestive.

Un alt lucru curios despre moringa este că fiecare gram de moringa conține mai multă vitamina B12 decât o fritpură sănătoasă, pregătită fără prea mult ulei. De asemenea, planta conține mai multă vitamina A decât ouăle și mai mult calciu decât laptele!

Datorită unor compuși esențiali organismului, moringa menține presiunea arterială echilibrată. Acești compuși sunt Niacina A1 și A5, vitamina B3 și vitamina B10. Pe lângă acestea, moringa mai conține magneziu, potasiu, zinc și vitamina E.

Moringa planta care combate malnutritia2

Alte utilități:
– reduce stresul (conține triptofan, un aminoacid esențial pentru a avea o stare de bine)
– poate fi folosită pentru dezinfectarea pielii și a apei
– în malnutriție, reglează un metabolism stricat de toxine

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Naturiste

To Top