Connect with us

Revistateo.ro

Stiri

Mos Craciun exista. Nu o sa ghicesti ce meserie a avut inainte acest om

Din prima zi a lunii decembrie si pana cand vine Craciunul, an de an, Alberto Vega Quispe ia in serios rolul lui Mos Craciun.

Batranul de 63 de ani nu are de gand sa il substituie pe mosul real, cel din Laponia, ci sa il ajute. Acesta ofera cadouri din banii lui copiilor sarmani si strange obiecte de la cei care au oferindu-le celor care nu au. Batranul din Tarma (Peru) este cel mai pitoresc personaj al orasului, cucerind de la mic la mare pe oricine cu carisma sa.

Batranul bate din poarta in poarta in luna lui Craciun pentru a aduna jugarii si haine folosite, bani si alimente pentru a le face mai buna viata copiilor saraci din provincia peruana.

Alberto Vega Quispe este cunoscut in Peru si ca taticul „Aleluya”. Aspiratia batranului din tinerete a avut mare legatura cu ceea ce face acum. Quispe si-a dorit inca de mic sa fie preot si a calatorit pana in Spania pentru a deveni un slujitor al Domnului.

S-a implicat in numeroase acte caritabile impreuna cu Biserica Catolica. Din cauza unor complicatii de sanatate, Quispe a fost nevoit sa se intoarca in Peru renuntand la studierea teologiei catolice.

CITESTE SI: FOTO. Acasa la Mos Craciun ninge si e frig, dar acasa la Mos Nicolae este… CALD!

CITESTE SI: TESTUL CRACIUNULUI. Cat de evoluat spiritual esti? Alege imaginea preferata si afla adevarul!

Acesta a urmat apoi calea stiintei, invatand la o facultate peruana (Universitatea San Martin de Porres). Batranul a urmat cursurile Facultatii de Stiinte ale Comunicarii si Educatie Fizica.

In ciuda problemelor cu care s-a confruntat de-a lungul vietii, parintele „Aleluya” nu si-a pierdut dorinta de a oferi zambete si de a-i ajuta pe cei nevoiasi.

Radioul din Tarma (Radio Tarma) il invoca adesea pe tata Quispe, mai ales in preajma sarbatorilor de iarna. Acesta beneficiaza de ajutorul intregii comunitati pentru a-i face pe micutii provinciei sa se bucure si ei de Craciun.

Printre lucrurile preferate de copii se numara checurile, ciocolata si jugariile de plus, sustine Quispe. Fostul teolog, specializat in comunicare, a infiintat chiar si o unitate mobila cu ajutorul careia ofera jucarii si alimente copiilor strazii.

Fostul sociolog pregateste chiar in acest moment pachetele pentru a le aduce o raza de speranta oamenilor pentru care Craciunul nu reprezinta cea mai fericita perioada din an.

Sursa foto: diariocorreo.pe

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top