Connect with us

Revistateo.ro

Fostul pilot neo-zeelandez de Formula 1 Chris Amon a murit la varsta de 73 de ani, dupa o lupta indelungata cu cancerul..

Stiri

A murit Chris Amon, fost pilot de Formula 1 la Ferrari

Chris Amon a murit dupa o lupta indelungata cu cancerul. Considerat unul dintre cei mai buni piloti ai generatiei sale, el a concurat in Formula 1 intre 1963 si 1976. A reusit sa termine pe podium de 11 ori, in 95 de curse in care a concurat.

Chris Amon a fost un nume respectat in Formula 1. Triplul campion mondial Jackie Stewart spunea despre el ca este unul dintre cei mai talentati piloti pe care i-a cunoscut in toata cariera. Mauro Forghieri, fostul director tehnic de la Ferrari, il caracteriza pe Amon „de departe cel mai bun pilot de teste cu care am lucrat vreodata”.

Citeste si: A murit Dave Bald Eagle, cunoscut din „Cel care danseaza cu lupii”

Citeste si: A murit un mare sportiv roman

Cea mai mare performanta a lui Chris Amon este castigarea cursei de 24 de ore de la Le Mans (1966) alaturi de un alt pilot neo-zeelandez, Bruce McLaren, care a murit ulterior intr-un accident pe circuit.

Site-ul oficial al Formula 1 i-a dedicat un articol amplu dupa deces, in care il numeste „cel mai bun pilot care nu a reusit sa castige un Grand Prix”.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top