Connect with us

Revistateo.ro

A murit Curtis Hanson, regizorul filmelor "8 Mile" si "LA Confidential"

Stiri

A murit Curtis Hanson, regizorul filmelor „8 Mile” si „LA Confidential”

A murit Curtis Hanson, regizorul filmelor „8 Mile” si „La Confidential” si laureat al Premiilor Oscar. Marele vizionar din lumea cinematografica s-a stins din viata la varsta de 71 de ani in casa lui din Hollywood Hills, Los Angeles.

Conform presei americane, medicii au primit un apel de urgenta de la domiciliul lui Hanson, in jurul orei 12 noaptea, ora Romaniei, 17 ora Americii (n.r.: ieri, 20 septembrie). Hanson a murit din cauze naturale – nu se cunosc deocamdata informatii legate de probleme cu sanatatea de care acesta ar putea suferi.

Filmografia lui Hanson include productii cinematografice de mare succes precum „Tineri si prodigiosi” (2000), „Raul salbatic” (1994), „8 Mile” (2002) sau „L.A. Confidential” (1997), ultima fiind o adaptare spectaculoasa a nuvelei scriitorului James Ellroy.

Din distributia „L.A. Confidential” au facut parte Kim Basinger, in rolul femeii fatale, Russell Crowe, Kevin Spacey si Danny DeVito. „L.A. Confidential” a primit 9 nominalizari la Premiile Oscar, insa a castigat doar doua statuete: cea mai buna actrita in rol secundar (Kim Basinger) si cea mai buna regie (Curtis Hanson si Brian Helgeland).

Pentru Hanson, acest film a fost cel mai important pentru ca „la Hollywood, daca esti un regizor angajat cu ‘carte de munca’, alegi cel mai bun proiect care ti se ofera, insa in ‘L.A. Confidential’ eu am fost initiatorul si am facut ce am vrut”, noteaza 20minutos.es.

Cineastul s-a nascut pe 24 martie 1945 in Reno, Nevada, SUA si a fost la inceput unul din cei mai cunoscuti critici de film dupa care s-a pus in papucii de regizor. Prima sa regie pentru marele ecran a fost pentru pelicula „Terror en Dunwich” (1978).

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top