Connect with us

Revistateo.ro

A murit Dave Bald Eagle

Stiri

A murit Dave Bald Eagle, cunoscut din „Cel care danseaza cu lupii”

A murit Dave Bald Eagle, unul din cei mai cunoscuti actori de la Hollywood. Figura lui este cunoscuta de toata lumea intrucat cele mai multe roluri pe care le-a jucat au fost cele de bastinas al tinuturilor nordice ale Americii.

Filmul „Dance with wolves (Cel care danseaza cu lupii)” al lui Kevin Costner a primit premiul Oscar in anul 1990. Dave Bald Eagle avea 79 de ani, noteaza BBC.com. Actorul avea o poveste de viata foarte interesanta; Dave a participat in cel de-Al Doilea Razboi Mondial si ii placea sa bata la tobe.

A jucat in peste 40 de filme si a fost imaginea tribului Lakota (Teton Sioux) din Dakota de Sud, SUA. Cei care au anuntat moartea actorului au fost chiar rudele.

A murit Radu Beligan

A murit Garry Marshall, regizorul filmului „Pretty woman”

Acesta s-a stins din viata in casa sa din rezervatia Cheyenne River. S-a nascut pe 8 aprilie 1919 intr-un cort, in rezervatia Cheyenne River Sioux Tribe. Numele lui in limba tribului Lakota se traduce ca Wounded in Winter Beautiful Bald Eagle (frumosul vultur plesuv ranit in iarna).

Si-a deservit patria, America, fiind soldat in armata americana si participand in cel de-Al Doilea Razboi Mondial. A primit o stea de argint in urma luptei depuse alaturi de fortele din armata si a fost grav ranit pe cand parasuta in Normandia. A fost tobosar pentru Cliff Keyes Big Band dupa ce s-a intors in Statele Unite din Europa.

Prima sotie a actorului, Penny Rathburn, a murit intr-un accident de masina. La finalul anilor 1950, a cunoscut-o in Belgia pe cea de-a doua sotie, Josee. Dave Bald Eagle a aparut in numeroase reclame pentru promovarea turistica a statului South Dakota.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top