Connect with us

Revistateo.ro

A murit David Huddleston

Stiri

A murit David Huddleston („Fetele Gilmore”; „Marele Lebowski”)

A murit David Huddleston, actor american cunoscut pentru ca l-a jucat pe „Marele Lebwoski”. Actorul a putut fi urmarit si intr-un serial transmis de posturile de televiziune romanesti, „Fetele Gilmore”. Acesta a murit la varsta de 85 de ani in orasul Santa Fe, California, scrie Los Angeles Times.

Sotia actorului a dezvaluit pentru AFP ca Huddleston a murit din cauza complicatiilor la rinichi si la inima, acesta suferind de mai multe afectiuni in ultimii ani. David iubirea camera de luat vederi, iar regizorii il preferau cand aveau nevoie de un personaj dur, gangster. Era mafiotul de serviciu in mai multe filme si seriale.

A murit Chris Amon, fost pilot de Formula 1 la Ferrari

A murit Paul Gherasim, pictor distins cu „Crucea Patriarhala”

Huddleston este cunoscut din „The Big Lebowski”, unde intruchipa un personaj important din film, cel al milionarului confundat de raufacatori cu un alt Lebowski, interpretat de Jeff Bridges.

Un alt serial celebru in care a jucat americanul inainte de „Marele Lebowski”, pe langa „Fetele Gilmore” era „The West King”. David Huddleston a aparut in superproductii cinematografice precum „Blazing Saddles” (1974) sau „Santa Klaus: The Movie”.

Huddleston a aparut si pe Broadway in celebra piesa „The Producers”, adaptata pentru intaia oara pe marele ecran de Mel Brooks. Inainte de a studia actoria la New York, legendarul actor a servit in Fortele Aeriene Americane. Apropiatii spuneau tot timpul ca cea mai mare iubire a sa era patria, abia apoi urmand actoria.

David Huddleston, nascut pe 17 septembrie 1930 in Virginia, a lasat in urma un baiat, pe Michael, si o sotie iubitoare, pe Sarah Koeppe.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top