Connect with us

Revistateo.ro

A murit Garry Marshall, regizorul filmului "Pretty woman"

Stiri

A murit Garry Marshall, regizorul filmului „Pretty woman”

A murit Garry Marshall, unul din cei mai apreciati regizori din lume. Este cunoscut pentru filmul „Pretty woman”, premiat cu Globul de Aur pentru cea mai buna actrita intr-un muzical sau comedie, anunta presa de peste Ocean.

Garry Marshall a murit in urma unui atac cerebral, conform BBC. Acesta a murit pe patul de spital, la o institutie sanitara din California in urma unor complicatii pulmonare urmate de un atac cerebral. Marshall a fost regizor, producator si scenarist, scriind peste 35 de scenarii de productii cinematografice.

A debutat pe marile ecrane cu filmul „Pretty woman” in anul 1990, film care i-a avut ca protagonisti pe Julia Roberts si Richard Gere, cel mai de senzatie cuplu la acea vreme. De altfel, cea care a luat Globul de Aur pentru pelicula lui Marshall a fost actrita Julia Roberts.

Pictorita Medi Dinu a murit la 107 ani

Actorul John McMartin a murit

Pe langa „Pretty Woman”, Garry Marshall a mai realizat „Frankie and Johnny” (1991) si „Princess Diaries” (2001). De-a lungul carierei sale, a primit cinci nominalizari la Primetime Emmy Awards, o nominalizare la BAFTA si una la premiile Cesar. In 1983, regizorul a primit o stea pe celebra strada din Hollywood numita Walk of Fame.

Garry Marshall s-a nascut pe 13 noiembrie 1934 in Bronz, New York si a decedat in Burbank, California, acolo unde s-a stabilit cu sotia lui, Barbara. Marshall a lasat in urma 3 copii, pe Kathleen, Scott si Lori.

Alte filme regizate de Garry Marshall:

– „The Flamingo Kid” (1984);
– „The other sister” (1999);
– „Runaway Bride” (1999);
– „The Princess Diaries 2: Royal Engagement” (2004);
– „Georgia Rule” (2007);
– „Valentine’s Day” (2010);
– „New Year’s Eve” (2011);
– „Mother’s Day” (2016).

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top