Connect with us

Revistateo.ro

Stiri

A murit istoricul Zoe Petre

A murit Zoe Petre, cunoscut istoric și fost consilier prezidențial al președintelui Emil Constantinescu. Cauza decesului: accident vascular cerebral.

Cine era Zoe Petre

Zoe a murit în această dimineață la vârsta de 77 de ani de pe patul de spital. „În această dimineață a plecat dintre noi doamna Zoe Petre, Profesorul nostru admirat și iubit. Despre ceea ce a însemnat pentru noi, despre darurile spirituale pe care le-am primit de la ea ca studenți și colegi vom depune mărturie, cu recunoștință și emoție, întotdeauna”, a anunțat Departamentul de Istorie antică, Arheologie, Istoria Artei, pe Facebook.

Zoe Petre a fost un istoric, publicist și om politic român. În perioada 1990-1996 a fost decan al Facultății de Istorie a Universității din București. Între 1996-2000, în mandatul Emil Constantinescu, a îndeplinit funcția de consilier prezidențial pentru politică internă și externă.

CITEȘTE ȘI: Doliu în cinematografie! A murit o actriţa-emblemă a anilor ’70

După Revoluția din decembrie 1989, Zoe Petre s-a manifestat activ ca o personalitate culturală de prim rang, în cadrul societății civile. A fost membru al Centrului de Studierea Imaginii (CESI) al Universității din București și al Universității de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu”. De asemenea, a fost membru fondator (1990) și președinte (2001-2003) al Solidarității Universitare, membru fondator al Alianței Civice (1990), membru fondator și vicepreședinte al Fundației Române pentru Democrație (1993).

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top