Connect with us

Revistateo.ro

A murit scriitorul Guillermo Samperio

Stiri

A murit scriitorul Guillermo Samperio

Este doliu in lumea literaturii! A murit scriitorul Guillermo Samperio, cunoscut pentru operele sale vandute in toata lumea.

Un scriitor care a cucerit lumea

Samperio a fost un nuvelist si eseist mexican. Cauza decesului este atac cardiorespirator. Omul de cultura s-a stins din viata la varsta de 68 de ani, a informat Institutul National de Belle Arte, citat de agentia EFE.

„Ma alatur tristetii comunitatii literare si familiei lui Guillermo Samperio. Am pierdut un povestitor original si un prieten de neinlocuit”, noteaza directoarea Institutului, Maria Cristina Garcia Cepeda.

Cartile scriitorului mexican au avut priza la public. Au fost traduse inclusiv in limba romana, dar si in vietnameza, franceza si engleza. A inceput sa fie apreciat in lumea literara cu opera „Fuera del ring”, scrisa in anul 1974. La nivel international, a dat lovitura cu „Miedo ambiente” cu care a obtin premiul Casa de las Americas in 1977.

A devenit cunoscut pentru nuvelele sale, insa a abordat si eseurile, poezia si cartile pentru copii si tineret. A scris si scenarii si a fost producatorul programelor „La literatura hoy”, difuzat de un radio educational cunoscut in Mexic.

CITESTE SI: A murit Coral Atkins

Anul acesta, Samperio pregatea un nou roman, „Vosotroso los mismo”. Din acesta a iferit cateva extrase in „Maravillas malabres”, o antologie a celor mai importante scrieri ale sale. Opera si extrasele au fost prezentate la inceputul anului, in februarie, la Palatul de Belle Arte.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top