Connect with us

Revistateo.ro

Noutati

A murit Verestoy Attila, unul din liderii UDMR

Senatorul UDMR Verestoy Attila s-a stins din viață. Politicianul poreclit „drujba lui Dumnezeu” avea 63 de ani.

Verestoy avea cancer

Politicianul avea cancer la plămâni.

Urma să facă 64 de ani chiar pe 1 martie. Verestory Attila s-a născut în Odorheiu Secuiesc și este senator în Parlamentul României din anul 1990.

A fost ales la fiecare legislatură în județul Harghita pe listele Uniunii Democrate a Maghiarilor din România, fondată imediat după Revoluție (UDMR).

Pe lângă funcția de senator, Verestoy era un cunoscut om de afaceri care deținea mai multe compaanii printre care și societatea de administrare a investițiilor Investica Asset Management.

A fost unul din cei mai bogați lideri politici maghiari de la noi, un jucător important pe piața lemnului.

Porecla „drujba lui Dumnezeu” a primit-o de la jurnaliștii de investigație tocmai din cauza afacerilor sale în domeniul forestier.

CITESTE SI: Mircea Ionescu-Quintus a încetat din viață

A primit titlul onorific Alma Mater din partea Universității Politehnice București.

În anul 2011, senatorul a suferit un accident după ce automobilul său a intrat într-un TIR. În urma accidentului din 17 noiembrie 2011, „Verestoy Attila a suferit o fractura de gamba.

„In cursul serii, acesta a fost transportat cu un avion medical la Bucuresti, insa medicii clujeni sustin ca aceasta decizie a fost luata nu din ratiuni de urgenta medicala, ci doar din dorinta parlamentarului de a fi aproape de casa”, nota la acea vreme jurnalul.ro.

Potrivit primelor informatii, senatorul circula cu masina personala, un Audi S8, pe un drum din apropierea localitatii clujene Izvorul Crisului, cand a incercat sa faca o depasire, fara sa observe ca din sensul opus venea un TIR.

Senatorul a fost ranit, insa viata sa este in afara oricarui pericol”, a mai scris Jurnalul Național.

„Intr-adevar este la noi. Chiar eu am vorbit cu el si este intr-o stare stabila, dar ne-a rugat sa nu dam mai multe detalii”, a declarat directorul Spitalului Judetean din Cluj, doctorul Cristiana Ciortea, pentru citynews.ro.

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Noutati

To Top