Mancaruri
Musaca de cartofi
Iata cea mai delicioasa musaca de cartofi! Se face foarte repede!
Ingrediente
7 cartofi
1 kg carne tocata (porc sau vita,de preferat tocata de dvs)
1 morcov
7-8 fire ceapa verde
10 rosii cherry
sare,piper dupa gust
4 linguri ulei de masline
1 ou
2 linguri smantana dulce
1 legatura de patrunjel(optional)
3 linguri smantana dulce
100 g mozzarella sau cascaval
50 ml lapte
Mod de preparare
1.Dupa ce spalati si curatati de coaja cartofii, ii taiati felii (nu foarte subtiri), apoi ii asezati intr-o tava tapetata cu hartie pentru copt. Ungeti feliile de cartofi cu ulei de masline si ii condimentati cu sare si rozmarin. Dati la cuptorul preincalzit la 200 grade, timp de 15-20 minute.
Cartofi carbonara – solutia pentru o cina rapida
Si tu gatesti cartofii in acest mod? Niciodata sa nu mai faci asta!
2. Amestecati carnea tocata cu morcovul dat pe razatoare si ceapa verde taiata marunt, apoi condimentati cu sare si piper. Incingeti uleiul si puneti compozitia cu carne. Amestecati si lasati carnea la foc pana ce isi schimba culoarea si textura.
4.Adaugati rosiile taiate in doua sau in patru parti, daca sunt mai marisoare. Mai lasati pe foc 2-3 minute.
5.Bateti oul cu cele 2 linguri cu smantana, iar cand compozitia cu carne nu mai este fierbinte, incorporati amestecul cu smantana. Intr-un vas de yena uns cu putin ulei, asezati un strat de felii de cartofi, compozitia cu carne, strat de cartofi si deasupra cateva felii de rosii.
6. Separat intr-un bol, amestecati cascavalul/mozzarella, smantana si laptele, distribuiti uniform peste musaca. Dati la cuptorul preincalzit la 180 grade timp de ~ 30-35 minute. Puteti servi cu patrunjel proaspat, tocat marunt.