Connect with us

Revistateo.ro

Narcisismul, pe înțelesul tuturor femeilor

Stiri

Narcisismul, pe înțelesul tuturor femeilor

Unul dintre complexele despre care se vorbește prea puțin este narcisismul, deși îl vedem desfășurându-se în toate formele, atât la bărbați, cât mai ales la femei.

Narcisismul este punctul culminant și dincolo de acest punct culminant de autostimă, care aduce cu sine o serie de riscuri neluate în calcul atunci când narcisistul se privește în oglindă. Nimeni nu spune că femeile nu trebuie să nu aibă amor propriu, însă narcisismul se caracterizează prin a-i desconsidera pe ceilalți și a te pune pe sine pe un piedestal periculos, și să vedem de ce este periculos.

CITEȘTE ȘI: BOALA FICTIVĂ CARE NAȘTE BOLI REALE

Mitul narcisistului vine încă din Grecia Antică. A fost odată un tânăr pe nume Narcis în perioada antică a Greciei, care era un flăcău atât de frumos că toate nimfele se uitau după el, însă acesta nu alegea pe nimeni, a preferat să se iubească pe sine. Într-o zi, văzând câte inimi spulberă cu frumusețea sa și aroganța specifică narcisiștilor, Zeii au decis să-l pedepsească. În timp ce bea apă din râu, Narcis și-a văzut chipul reflectat în apă și s-a îndrăgit atât de tare, încât din cauza intensității amorului propriu a murit pe loc. În locul acela, lângă râu, a crescut o floare, narcisa, ce simbolizează frumusețea lui Narcis.

Prima consecință directă a narcisismului este ruperea de restul lumii. Persoanele narcisiste cred că sunt cele mai valoroase, că nimeni nu e mai inteligent și mai frumos decât ele, că nu au nevoie de afecțiunea celor din jur câtă vreme ei sunt capabil să-și ofere singuri plăceri etc. Toate aceste lucruri duc pas cu pas direct spre izolare.

Persoanele narcisiste trebuie evitate deoarece sunt toxice: ele se alimentează din a le face celorlalți rău repetând cât de minunate și frumoase sunt ele. Egocentrismul îi împiedică pe narcisiști să relaționeze cu ceilalți ceea ce le poate cauza suferință pe viitor, o suferință pe care nu o iau în calcul. Singurătatea este dureroasă chiar și pentru narcisiști.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top