Connect with us

Revistateo.ro

Ne afectează primăvara sănătatea?

Sanatate

Ne afectează primăvara sănătatea?

Trecerea de la un anotimp la altul aduce deseori răceli, viroze, sau alergii. Majoritatea persoanelor consideră că primăvara este de vină pentru toate acestea, însă nimeni nu are o certitudine. Iată care sunt cele mai cunoscute mituri despre modul în care primăvara ne afectează sănătatea!

CITEȘTE ȘI: ÎNGRIJEȘTE-ȚI ORGANISMUL CU ACEST SUPERALIMENT

„Schimbările de temperatură ne îmbolnăvesc întotdeauna.” Oamenii au supraviețuit de-a lungul anilor în diferite condiții climatice datorită capacității de a se adapta oricărui tip de mediu existent pe Pământ. Dacă o simplă schimbare de temperatură ne-ar afecta sănătatea în mod serios, cel mai probabil specia noastră nu ar mai fi supraviețuit până la acest moment. Cei care se îmbolnăvesc la începutul sezonului nu sunt victime ale schimbărilor de temperatură. Mai degrabă, este mult mai probabil ca simptomele să fie cauzate de expunerea la alergeni care apar în mediile noastre odată cu schimbarea sezonului. Schimbarea de temperatură, în sine, nu are un impact asupra sănătății omului.

„Dacă nu ai avut alergii în copilărie, nu le vei mai dezvolta la maturitate.” Chiar dacă majoritatea oamenilor dezvoltă alergii în copilărie, niciodată nu este prea târziu ca acestea să apară. Simptomele pot varia de la mâncărimi, ochi înlăcrimați, până la tuse și dificultăți de respirație. Dacă ai o vârstă înaintată și experimentezi aceste simptome pentru prima dată, este timpul să mergi la medic și să faci câteva teste. Dacă ai aceste simptome într-un spațiu închis, asta nu înseamnă că ele nu se datorează unei aletgii sezoniere. Spre exemplu, unii alergeni se pot strecura în casă pe geam sau se pot prinde pe îmbrăcămintea ta.

„Acum că temperaturile au crescut, putem reveni la rutina obișnuită de alergat afară.” Majoritatea alergătorilor fac diferența între alergatul pe bandă și alergatul afară. Cu toate acestea, chiar dacă vremea se pare că îți permite, nu este recomandat să începi o rutină zilnică de alergare la aceeași viteză și distanță ca în interior. Acest lucru te poate expune la pericolul apariției leziunilor, a fracturilor și a spasmelor musculare. Specialiștii recomandă să porneți de la un timp mai mic și o viteză mair edusă, pe care să le crești în mod progresiv de-a lungul a 2-3 săptămâni.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top