Prajituri
Negresă cu banane
Dacă vrei să pregătești un desert simplu și rapid, și nu în ultimul rând delicios, atunci poți încerca să gătești negresă cu banane. Mai jos vei găsi lista cu ingredientele necesare, precum și modul în care se prepară. Iată despre ce este vorba.
Negresă cu banane
Pentru negresa cu banane ai nevoie de următoarele ingrediente:
– 60 de grame de unt
– 120 de grame de ciocolată albă
– 2 banane medii, făcute pastă
– 1 ou
– 100 de grame de zahăr
– un sfert de linuriță de sare
– 1 linguriță de esență de vanilie sau altă aromă, în funcție de preferințe
– 160 de grame de făină
– puțin zahăr pudră pentru a orna negresa
CITEȘTE ȘI: Negresa din trei ingrediente. O pregatesti in numai 30 de minute
CITEȘTE ȘI: Desert sanatos: Negresa cu avocado
Negresa cu banane se prepară astfel:
1. Pune ciocolata și untul într-un vas.
2. Pune vasul în cuptorul cu microunde și lasă-l timp de 30 de secunde.
3. Amestecă bine cele două ingrediente.
4. După aceea se adaugă zahărul.
5. Următorul pas este să pui bananele, oul, sarea și esența de vanilie peste ciocolată și unt.
6. Amestecă bine toate ingredientele.
7. După aceea poți adăuga treptat și făina, amestecând bine.
8. Pune într-o tavă hărtie de copt.
9. În tavă vei turna amestecul. După aceea pune tava la cuptor.
10. Lasă prăjitura în cuptor timp de 15 sau 20 de minute până este gata. Ca să verifici dacă prăjitura este coaptă, testeaz-o cu scobitoarea.
11. La final se scoate din cuptor și se lasă la răcit. Se taie bucăți, după care se lasă acoperită până va fi servită. Înainte de a fi mâncată, peste ”negresa” cu banane poți pune zahăr pudră.
Poftă bună!