Prajituri
Negresa de post
Ingrediente Negresa de post:
– 1 cana zahar
– 1 cana apa
– 1/2 cana ulei
– 4 linguri cu gem sau dulceata
– 3 linguri cacao
– o mana de nuci pisate (merge si cocos daca nu aveti nuci)
– o lingurita rasa de praf de copt (praful de copt poate fi inlocuit cu bicarbonat stins cu zeama de lamaie)
– 2 cani faina
– stafide (sau mere, prune, caise uscate)
Pentru glazura:
6 linguri zahar pudra
2 linguri cacao
2 linguri ulei
2 linguri si jumatate de apa clocotita
Mod de preparare Negresa de post:
Se amesteca toate ingredientele pana se obtine o “crema”. Aceasta se pune in tava unsa si tapetata cu faina. Se coace la foc potrivit 30-35 de minute. Pe deasupra se poate presara nuca sau o glazura de ciocolata.
Pentru aceasta, zaharul se amesteca cu cacao. Se adauga uleiul si se mai amesteca pana devine omogen. Se pune apa clocotita si se toarna peste prajitura. E de preferat sa se taie cand s-a racit. Pofta buna!