Connect with us

Revistateo.ro

NOU FOCAR. 78 de cazuri de Hepatita A în Vaslui

Inedit

NOU FOCAR. 78 de cazuri de Hepatita A în Vaslui

Direcția de Sănătate Publică Vaslui (DSP) a anunțat că au fost depistate 78 de cazuri noi de Hepatita A, în două localități din județ: Păltiniș și Doagele. Unul dintre focare a fost deja închis, iar celălalt este sub atenția specialiștilor.

Majoritatea cazurilor semnalate de Direcția de Sănătate Publică Vaslui sunt ale copiilor sub 14 ani. În localitatea Păltiniș, de exemplu, au fost confirmate 52 de cazuri de-a lungului acestui an, dintre care 35 la copii. Acest focar a fost închis, însă la Doagele, focarul de Hepatita A este în continuare în atenția medicilor.

CITEȘTE ȘI: FOCAR DE HEPATITĂ A LA BUZĂU

„În acest focar, 26 de persoane au fost confirmate cu hepatită de tip A, toate pe criterii serologice. În localitatea Păltiniş, pentru prevenirea creşterii numărului de cazuri, s-a intervenit prin vaccinarea a 127 de persoane care au venit în contact cu cei bolnavi, din care 120 au fost copii”, a declarat pentru Mediafax purtătorul de cuvânt al DSP Vaslui, Mihaela Topliceanu.

Cea mai mare problemă care a dus la explozia acestui focar în județul Vaslui a fost, pe lângă igiena precară din familiile sărace, și lipsa unui vaccin antihepatic. Când focarul era în evoluție la Doagele, autoritățile nu au dispus de vaccinuri pentru a stopa dezvoltarea acestei epidemii de hepatita A.

Vasluiul nu este singurul județ unde autoritățile au tras semnale de alarmă cu privire la dezvoltarea hepatitei A. Un alt focar a fost denunțat de medici în luna octombrie, în județul Buzău, când au fost descoperite 33 de noi cazuri ale bolii. Zona unde exista acel focar era în aproprierea unei școli din Buzău, unde nu exista alimentare cu apă, existând o singură sursă de apă la 500 de persoane.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Inedit

To Top