Connect with us

Revistateo.ro

Stiri

Nu arunca semințele de la pepenele roșu! Uite cum au grijă de sănătatea ta!

Pepenele roșu este cel mai delicios și răcoritor fruct al verii. Consumat în special după ce este ținut la frigider, acesta este bogat în semințe pe care avem tendința să le dăm la o parte. Lucru foarte greșit! Vezi mai jos de ce!

Proprietățile semințelor de pepene roșu pentru sănătate:

1. SEMINȚELE HIDRATEAZĂ ORGANISMUL

Nu doar sucul delicios pe care ni-l oferă pepenele hidratează organismul ci și semințele bogate în elemente nutritive care ajută la coborârea temperaturilor ridicate ale corpului, pe timp de vară.

CITEȘTE ȘI: CUM ALEGI UN PEPENE ROȘU BUN FĂRĂ A-L GUSTA

2. TRATEAZĂ PIETRELE LA RINICHI

Pisează un pumn de semințe de pepene roșu și amestecă-l cu 150 ml de ulei de măsline extravirgin. Bea din acest amestec în fiecare zi pentru a preveni dezvoltarea pietrelor la rinichi sau pentru a le elimina pe cale naturală.

3. REPARĂ DEREGLĂRILE DIN SISTEMUL IMUNITAR

Atunci când organismul tău obosește prea repede, fără să faci mare lucru, este bine să mănânci o felie de pepene roșu cu tot cu semințele sale albe și negre. Acestea au un conținut ridicat de vitamina B6 și acizi grași ce pun în funcționare organismul, oferindu-i energie.

4. AJUTĂ LA VEDERE

Persoanele care au probleme cu vederea trebuie să consume semințele de pepene roșu. Aceste semințe au un conținut bogat de betacaroten, cunoscut pentru îmbunătățirea vederii la distanță.

5. TE SCAPĂ DE ACNEE

Pisează 200 grame de pepene roșu și amestecă-l cu orice cremă hidratantă normală, fără parfum. Aplică amestecul pe zona cu probleme și stai cu această mască specială timp de 30 de minute.

6. PREVINE CANCERUL

Semințele din pepenele roșu țin la depărtare radicalii liberi. Acestea conțin magneziu, acid folic, seleniu și fosfor, având un efect antioxidant extrem de puternic.

Acest articol are rolul de a informa și nu înlocuiește vizita la medic pentru problemele de sănătate expuse mai sus. Dacă suferiți de una din afecțiunile prezentate, prezentați-vă la medicul specialist.

Sursa foto: educacioncontracorriente.org

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top