Connect with us

Revistateo.ro

Nu face asta dacă vrei să ai un păr sănătos

Stiri

Nu face asta dacă vrei să ai un păr sănătos

Nu trece cu vederea căderea părului. Chiar dacă acest lucru este perfect normal, pentru a permite creșterea unor fire noi, atunci când observi că acest fenomen se întâmplă bursc, ori îți cade prea mult păr, este indicat să mergi la un specialist. De cele mai multe ori, acesta este un semn că ai o altă problemă medicală, ce trebuie investigată.

Ai grijă la ce mănânci. O alimentație necorespunzătoare se poate reflecta și asupra părului tău, iar dacă aceasta nu include necesarul zilnic de vitamine, proteine, fibre și toate cele necesare unei bune funcționări a organismului, este posibil să te trezești cu o cădere excesivă a firelor de păr. Ai grijă să incluzi în meniul tău zilnic fructe, legume și carne (organică), ce vor menține podoaba capilară la locul ei. Nu uita că înainte de a încerca orice supliment alimentar trebuie să consulți un medic, întrucât și pilulele cu multivitamine pot să-ți dea părul…peste cap.

CITEȘTE ȘI: Cum să ai grijă de părul tău pe timpul verii

Nu exagera cu purtatul pălăriilor. În încercarea de a ascunde căderea părului, mulți aleg să poarte șepci sau pălării, lucru ce va duce și mai mult la pierderea podoabei capilare. Totodată, împletirea permanentă a părului, sau bentițele pe care multe femei adoră să le poarte vor slăbi firele de pe cap și vor duce la pierderea mult mai rapidă a părului.

Nu folosi prea multe produse de styling. Să nu uităm că acestea usucă firul de păr și distrug grăsimile produse în mod natural de acesta, tocmai pentru a se proteja de factorii externi. În cazul în care căderea părului a început deja să fie o problemă, este cazul să renunți la gel, fixativ sau ceară, cel puțin până când vei observa o ameliorare.

Spălatul prea des duce la pierderea părului. Nu spune nimeni că ar trebui să te speli pe cap doar la final de săptămână, însă nu uita că folosirea zilnică a șamponului și a feonului vor duce la slăbirea structurii părului tău. Poți alterna băile cu șampon cu cele în care să folosești doar apă.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top