Connect with us

Revistateo.ro

Frunzele de morcov te ajută să previi sau să tratezi mai multe afecțiuni. Iată de ce nu trebuie să la mai arunci data viitoare.

Naturiste

NU mai arunca FRUNZELE DE MORCOV! Tratează boli grave

Știai că ceaiul din frunze de morcov aduce numeroase beneficii sănătății? Te poate scăpa de mai multe afecțiuni. Iată de ce nu trebuie să arunci frunzele de morcov.

NU mai arunca FRUNZELE DE MORCOV! Tratează boli grave

Potrivit specialiștilor, frunzele de morcov conțin de șase ori mai multă vitamina C decât rădăcina. De asemenea, conțin clorofilă, vitamine precum vitamina K și vitamina A, dar și minerale precum calciu și potasiu.

În clorofilă există fitonutrienți foarte puternici. Aceștia au rolul de a preveni dezvoltarea tumorilor. De asemenea, conține magneziu, care asigră sănătatea mușchilor, a oaselor și a inimii. Clorofila are rolul de a purifica sângele. De asemenea, curăță colonul. Potasiul scade tensiunea arterială și asigură sănătatea inimii.

Din funzele de morcov poți face un suc ce poate fi folosit pe post de apă de gură. Asta datorită proprietăților antiseptice pe care le au aceste frunze.

Gustul frunzelor de morcov este amărui. Acestea pot fi incluse în diferite rețete, în cantități mici. Pot fi puse în supe, ciorbe, omletă etc.

Din frunzele de morcov se poate prepara și ceai. Acesta are rolul de a detoxifia organismul, de a a sigura sănătatea rinichilor și de a trata problemele urinare.

Pentru a pregăti ceaiul ai nevoie de o mână de frunze de morocov. Trebuie să le speli bine, după care să le rupi în bucăți mai mici. Pune-le într-un recipient în care ai pus apă fierbinte, după care acoperă acel recipient și așteaptă până când apa se răcește.

Atenție! Nu trebuie să consumi frunze de morcov dacă ai alergie la pătrunjel și/sau țelină.

Așadar, nu trebuie să mai arunci frunzele de morcov. Le poți folosi pentru a preveni sau pentru a trata mai multe afecțiuni.

Trebuie sa profitam din plin de sezonul cireselor, de toate componentele acestor fructe. A consuma ceai din cozi de cirese te ajuta sa tii la distanta o serie de boli precum infectiile urinare, guta, reumatismul, problemele digestive si ajuta inclusiv in tratarea celulitei sau a altor obstacole in calea frumusetii unei femei.

Cum faci ceai din cozi de cirese:

Ai nevoie de doua linguri de cozi de cirese si de apa. Pune cozile de cirese in 250 de ml de apa si lasa-le pana apa incepe se clocoteste. Poti adauga miere sau zahar ori lamaie, in functie de preferintele tale.

Ce se intampla in corpul tau daca bei ceai din cozi de cirese; la ce boli ajuta:

1. TRATEAZA INFECTIILE URINARE

Cozile de cirese contin o serie de elemente esentiale bunei functionari a organismului. Sunt bogate in potasiu si flavonoide, deci sunt diuretice. Au si un continut ridicat de taninuri si produc efecte antifebrile si depurative. Este recomandat consumul de ceai de cozi de cirese pentru prevenirea si tratarea litiazei renale (pietrele la rinichi).

2. DE AJUTOR IN PROBLEMELE DIGESTIVE

Daca ai probleme cu stomacale, indiferent ca este vorba de constipatie sau diaree, consuma timp de doua saptamani cate un litru de ceai din cozi de cirese pentru a scapa definitiv de aceasta problema. Acest lichid reface tesuturile bolnave, revitaminizandu-le.

3. BUN PENTRU COMBATEREA CELULITEI

Avand efecte depurative, acest ceai special ajuta la eliminarea reziduurilor din sange si a grasimilor. In paralel cu consumul ceaiului se recomanda si o cura cu cirese timp de 14 zile. Poti sa iti freci cu ajutorul unei comprese imbibate in ceai de cirese zonele unde s-a acumulat celulita pentru efecte rapide.

DE CE E BINE SA FACI BAIE CU COZI DE CIRESE

Adauga in apa din cada un litru de ceai de cozi de cirese daca ai probleme reumatice. Ceaiul trebuie sa fie fierbinte. Nu arunca cozile din oala in care ai fiert apa, lasa-le in cada. De asemenea, acest tratament este de ajutor si pentru cei care sufera de guta.

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Naturiste

To Top