Connect with us

Revistateo.ro

Nucile de macadamia sunt mai bune decât credeai

Naturiste

Nucile de macadamia sunt mai bune decât credeai

Nucile de macadamia sunt considerate unele dintre cele mai fine din lume. Au o aromă untoasă și cresc în tările tropicale precum Brazilia, Indonezia, Kenya și Africa de Sud. Aroma delicată și textura crocantă fac din aceste nuci un deliciu. Pe lângă acest lucru, sunt foarte benefice pentru sănătate. Aceste nuci sunt bogate în vitamina A , proteine, tiamină, forfor, potasiu și magneziu. Conțin antioxidanți și sunt o sursă importantă de carbohidrați .

Consumul regulat de nuci de macadamia are un efect pozitiv asupa sănătății. Nucile dulci și cremoase conțin numeroși nutrienți care contribuie la buna funcționare a organismului uman.

CITEȘTE ȘI :IATĂ CUM TE AJUTĂ CONSUMUL REGULAT DE MĂSLINE

Aceste oleaginoase nu conțin colesterol  și chiar ajută la reducerea nivelului de colesterol din sânge. Sunt bogate în grăsimi monosaturate și ajută la curățarea arterelor. Reglează nivelul trigiceridelor și previn apariția bolilor de inimă. Flavonoidele din aceste nuci protejează organismul de acțiunea radicalilor liberi și previn deteriorarea celulelor. Corpul nostru este protejat de apariția multor forme de cancer printre care și cancerul la sân, la prostată sau la plămâni.

Nucile de macadamia te ajută dacă vrei să slăbești. Persoanele care țin cură de slăbire evită olaeginoasele, deoarece consideră că sunt bogate în grăsimi, iar acest lucru îi poate afecta. Acesta este un mit. Organisul are nevoie de o dietă echilibrată.  Grăsimile monosaturate din nucile de macadamia ajută corpul în procesul de slăbire. Anumite substanțe din aceste nuci reduc depozitarea grăsimilor și stimulează metabolismul. Consumul regulat taie pofta de mâncare și controlează arderea grăsimilor. Totodată, nucile de macadamia au un conținut ridicat de proteine, care sunt esențiale în alimentația de zi cu zi. Acestea ajută la dezvoltarea musculaturii și mențin sănătatea părului, a unghiilor și a pielii.

Nucile de macadamia ajută la buna funcționare a sistemului nervos, iar fosforul pe care acestea îl conțin mineralizează oasele și dantura.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Naturiste

To Top