Naturiste
Nucile verzi te apara de boli. Vezi ce beneficii uimitoare au
Nucile verzi sunt o comoara pentru sanatate. Contin o multime de substante nutritive, vitamine si minerale care au 6 beneficii majore.
Descopera cum te ajuta nucile verzi sa ramai sanatos si cum sa le consumi.
1. Protejeaza inima
Nucile contin vitaminele A, B, E si F si minerale: calciu, fier, seleniu, fosfor, zinc. Toate acestea ajuta inima. De asemenea, nucile sunt pline de antioxidanti, care au rolul de a normaliza tensiunea arteriala si de a reduce nivelul colesterolului din sange.
CITESTE SI: De ce sunt bune NUCILE pentru memorie
2. Vindeca negii
Coaja de la nucile verzi contine iod si taninuri, care ajuta la tratarea infectiilor. Maseaza negii cu aceasta coaja timp de cateva zile si vei observa ca negii dispar.
3. Trateaza gastrita
Substantele continute de nuci vindeca afectiunile stomacului, precum gastrita.
Leac pentru gastrita:
Taie nucile verzi in patru si pune-le intr-un borcan cu putin zahar. Tine-le la soare, timp de 10 zile, apoi le mai tii 10 zile la umbra. Adauga putin alcool (tuica, vodca) si mai lasa la macerat pentru 10 zile. Strecoara amestecul si consuma tinctura de trei ori pe zi, cu 15 minute inainte de mesele principale.
Tratament pentru infectii stomacale:
Cinci lingurite de coji de nuca tocate marunt se pun in 300 de mililitri de apa si se lasa la macerat, 10 ore. Se strecoara nucile si lichidul se fierbe cu inca 300 ml de apa, timp de 5 minute.
4. Vindeca de varice
Coaja macerata de nuci verzi te scapa de efectul intestetic al varicelor.
5. Ajuta sistemul nervos
Nucile verzi sprijina sistemul nervos, datorita acizilor grasi. Substantele active din miezul de nuca au mari beneficii in cazul afectiunilor neurologice.
CITESTE SI: Ce boală necruțătoare previi dacă mănânci regulat nuci
6. Au rol detoxifiant
Nucile verzi sunt de mare ajutor in curele de detoxifiere si ajuta ficatul sa se curete.
Tratament de detoxifiere
20 de nuci mari taiate in bucati se pun intr-un litru de alcool si se lasa 20 de zile la macerat. Se strecoara nucile, iar in lichid se pun trei cuisoare, o lingura de scortisoara, vanilie, coaja de portocala si jumatate de kilogram de zahar, dizolvat intr-un litru de apa. Amestecul se consuma timp de o luna dupa fiecare mesa.