Connect with us

Revistateo.ro

Numarul 13, blestemat sau nu

Inedit

Numarul 13, blestemat sau nu?

Numarul 13 ne da batai de cap de secole. Exista locuri in lume unde se construiesc cladiri doar cu 12 etaje, iar in altele, anumiti prezentatori tv se feresc sa il pronunte in diretc.

Unii il asociaza cu norocul, altii cu ginionul absolut. Numarul 13 este denumit numar malefic, numarul de care trebuie sa ne ferim.

Nu putem intelege legenda numarului 13 fara a reflecta putin asupra numarului 12. O zi are 24 de ore, adica cate 12 ore ziua si 12 noaptea. Zodiacul are 12 zodii, iar din Biblie stim ca au fost 12 Apostoli. Pe pieptul Marelui Preot Aaron figurau 12 pietre pretioase, iar Ierusalimul din ceruri este asezat pe cele 12 temelii, dezvaluite tot in Biblie.

12 semnifica numarul intregului: ceea ce este deja terminat. 13 poate fi privit ca 12+1, iar acest 1 poate sa destabilieze intreaga unitate, deoarece este un element strain care daca nu se integreaza cu vibratia lui 12 pune in pericol totul.

Cu toate acestea, numarul 13 influenteaza oamenii si animalele in masura importantei acordate acestui numar. Unora le face bine elementul strain 1, altora le face rau si nu se pot adapta. Numarul 13 este totusi asociat cu multe tragedii in care isi pierd viata in special tinerii. De aici a aparut si ideea ca ar fi unul din numerele Diavolului.

Evenimente legate de numarul 13

Oamenii din Antichitate se fereau de acest numar pentru ca il asociau cu distrugerea. 13 vine dupa 11, care inseamna evolutie spirituala si 12, cifra perfectiunii.

Calendarul mayas s-a realizat pe baza acestui numar. La mayasi, anul avea 13 luni. De altfel, si geneza a avut loc in 7 zile si 6 nopti. Adunate dau tot 13.

Ai observat, de pilda, ca piramida de pe dolarul american contine 13 stratrui? Cu toate acestea, multi americani refuza sa munceasca intr-o zi de 13, iar altii evita aceasta data pentru a realiza evenimente importante in familie.

13 este si ziua in care au fost arestati Cavalerii Templieri. Se mai zice ca 13 este un numar nenorocit si pentru ca la Cina cea de Taina stateau 13 persoane, inainte ca Mantuitorul sa fie crucificat.

CITESTE SI: Superstitii legate de oglinzi. Avertismentul lui Mihai Voropchievici

La musulmani, nu e voie ca oameni sa stea la aceeasi masa in formula de 13. Se spune ca vor muri cu totii in anul urmator. Se spune ca daca numele tau are 13 litere, vei avea norocul diavolului.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Inedit

To Top