Stiri
Nutritionist: Pesti nocivi pentru sanatate
Carnea de peste este considerata cea mai buna carne pe care o poate consuma un om, denumita si carnea alba. Cu toate acestea, exista cativa pesti nocivi pentru sanatate.
Pestele este bogat in acizi grasi Omega-3 si este recomandat in orice dieta. Carnea de peste ajuta la energizarea organismului deoarece contine proteine si grasimi sanatoase. Acesta poate fi preparat intr-o mie de feluri, insa, in urma avertismentelor din ultima vreme date de autoritati, tot mai multi romani au devenit sceptici cu privire la cumparatul carnii de peste.
Slabeste sanatos cu dieta PALEO
BUCĂTĂRIA LUI TEO: Eugenia Şerban găteşte o reţetă de peşte DELICIOASĂ
Nutritionista Lygia Alexandrescu sustine ca acizii grasi din pesti precum macroul, stiuca, salaul sau pastravul mentin elasticitatea vaselor de sange. „Pestele este una dintre cele mai bune surse alimentare de vitamina D. Dintre toate speciile de peste se remarca insa heringul. 100 g hering ne furnizeaza jumatate din doza zilnica de vitamina D. In sezonul rece, când expunerea la soare este mai redusa, aceasta vitamina importanta pentru imunitate si sanatatea sistemului osos este luata in mare parte din alimente. In afara de peste, vitamina D se mai gaseste in galbenusul de ou, unt sau ficat”, explica specialistul pentru Agerpres.
Pestele afumat si pestele in conserva, un pericol pentru sanatate
Nutritionista nu recomanda consumul de peste afumat si nici in conserva. Pestele afumat se digera mai greu decat cel fiert si, pe deasupra, contine sare si alte substante nocive, fapt pentru care este indicat ocazional. Cat despre pestele din conserva, acesta este periculos din cauza aditivilor si conservantilor folositi in industrie.
Pesti nocivi pentru organismul tau
Pestii care traiesc in ape poluate sunt periculosi pentru sanatate, mai ales daca vorbim despre speciile oceanice. De asemenea, somonul de cultura de pe piata noastra este hranit artificial. Periculos este si pangasiusul, peste care creste in ape pline de toxine.