Connect with us

Revistateo.ro

Sanatate

Nutriționiștii avertizează: „ACEST ALIMENT NE ROADE PRECUM RUGINA! Lent dar sigur, niciun organ nu mai rămâne sănătos!”

Medicii vorbesc de câțiva ani despre efectul dezastruos al zahărului asupra corpului uman, dar autoritățile nu iau nicio măsură.

Băuturile carbogazoase își fac reclamă zi de zi la televizor, iar bunicii te învață că o dulceață bună se face cu un kilogram de zahăr la un kilogram de fructe. Iată ce a scris cunoscut medic nutriționist Mihaela Bilic, pe pagina sa de Facebook:

Oare cât o să ne mai ia…
…până vom pune zahărul lângă alcool, tutun și droguri ușoare? Până când vom realiza că nu corpul nostru are nevoie de el, ci creierul, care e sedus definitiv și iubește gustul dulce. Când consumăm zahăr se sintetizează substanțe cu efect opiaceu, care au efect anestezic, de calmare a durerii.

Citește și: Ce presupune detoxifierea de zahar

(…) Pentru nicotină și alcool a fost nevoie de ani lungi să recunoaștem că nu sunt nutrienți, că nu ne hrănesc corpul, ci doar ne tulbură mintea. Cu zahărul va fi mai greu și mai lung:(
Însă cu puțin obiectivism putem vedea ce rele face zahărul, observând bolnavii de diabet. Această afecțiune parșivă și necruțătoare afectează tăcut tot organismul, dupa ani de zile de evoluție nu rămâne niciun organ sau sistem sănătos: pierdem vederea, sensibilitatea nervoasă, rinichii, ficatul, pancreasul, circulația sangvină, funcționarea cerebrală, dinții, picioarele… într-un cuvânt ne descompunem. Și cauza este un nivel crescut al glicemiei, adică al zahărului din sânge.

Dincolo de siluetă, zahărul îmbătrânește și îmbolnăvește, accelerează reacțiile oxidative din organism, ne roade precum rugina, precum o molie. (…) Consumați-l rar și cu moderatie, în produse de calitate și care vă plac mult. Și sub nicio formă nu-l beți, nu-l consumați în formă lichidă.

O bucațică de ciocolată sau de prajitură dau satisfacție maximă, însă un pahar de suc de orice fel e băut ca apa. Și irosim dintr-un foc 6 lingurițe de zahăr, doză recomandată pentru o zi întreagă. Nu există un zahăr mai sănătos ca altul, însă există produse mai satisfăcătoare decât altele.

Iar sucul dă satisfacție zero! Dacă tot mâncați zahăr, măcar mestecați-l, nu-l beți”.

CITESTE SI: Alimentul pe care să nu-l mai cumperi NICIODATĂ

Există o serie de alimente care deși se vând în cantități industriale sunt periculoase pentru sănătate.

Nutriționiștii americani ne recomandă să evităm anumite mezeluri, cele care conțin prea multe E-uri pe etichete, băuturile răcoritoare carbogazoase, energizantele și… crema pentru cafea.

Din această listă, cel mai periculos aliment este crema de cafea. Aceasta conține, conform specialiștilor americani, dioxid de titan, un blocant al radiațiilor ultraviolete.

Aditivul poate provoca leziuni la nivelul ficatului. S-a demonstrat într-un experiment pe șoareci că această cremă provoacă leziunilor la nivelul țesuturilor ficatului.

Crema de cafea conține și ulei hidrogenat, care duce la creșterea colesterolului rău dîn sânge și poate slăbi memoria la adulții de sub 45 de ani.

În același timp, consumul de cafea este recomandat de specialiști. Cafeaua are o serie de proprietăți importante și e recomandată, în doze moderate, persoanelor care au tensiunea mică.

Poate ca ati auzit de multe ori expresia “am nevoie de o cafea ca sa ma trezesc”, e bine chiar daca pare doar o vorba, cafeaua chiar are un efect energizant si ascunde multe alte beneficii la care nici nu te-ai gandit.

Desi este contestata de unii si considerata ca fiind un viciu, cafeaua a fost indelung studiata, iar acum consumul acesteia este indemnat chiar de medici, care spun ca cel mult doua cani de cafea pe zi ne ofera un plus de sanatate.

4 BENEFICII NEȘTIUTE ALE CAFELEI
1. Energizeaza si sporeste atentia
Asa cum va spuneam si mai sus cofeina, parte componenta a cafelei, ajuta corpul sa se “trezeasca” mai exact stimuleaza atentia si timpul de reactie, iar in combinatie cu zaharul te energizeaza si iti ofera o stare de bine pe tot parcusul zilei.

2. Previne diabetul si bolile cardiovasculare
In urma unor studii s-a constatat ca acidul calorgenic si cofeina din cafea stopeaza debutul diabetului de tip 1 si 2. De asemenea licoarea ajuta si ficatul, iar antioxidanti previn distrugerea celulelor si protejeaza inima.

3. Previne cancerul
Antioxidantii din cafea ajuta chiar si la prevenirea unor boli temute precum cancerul. In urma unor zeci de studii s-a constatat ca persoanele care consuma 2 cani de cafea pe zi sunt mai putin vulnerabile la aparitia cancerului mamar, hepatic, de colon, cranian sau al corzilor vocale.

4. Cafeaua de ajuta sa slabesti si este eficienta atunci cand te doare stomacul
Esti la cura de slabire? Tine cont ca o ceasca de cafea arde 350 de calorii, iar daca ai dureri de burta cu ajutorul a jumatate de cana de cafea problema este ca si rezolvata. Iar daca ai diaree mananca o jumatate de lingurita de cafea.

ATENTIE: NU este recomandat sa consumati o cantitate mare de cafea. Cel mult doua cani de cafea pe zi sunt suficiente. Informatiile din acest articol nu pot substitui un tratament.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top