Connect with us

Revistateo.ro

O elevă din România este invitată la Casa Albă

Inedit

O elevă din România este invitată la Casa Albă

O elevă din România este invitată la Casa Albă. Reprezentanţii liceului din oraşul de la malul mării au declarat că eleva de clasa a XII-a a participat la un concurs de eseuri organizat de Gulen Institute Youth Platform, din Huston, Statele Unite ale Americii. Principalul obiectiv al acestei competiii a fost acela de a-i ajuta pe tineri să identifice şi să definească problemele legate de armonia socială şi de pace, cu scopul de a le discuta şi apoi a găsi soluţii din propriul punct de vedere legate de aceste aspecte.

În plus, participarea la acest program s-a dorit să ajute elevii în a-şi construi propriile deprinderi sociale, în a-şi dezvolta abilităţile de cercetare, dar şi de a face un schimb de idei interculturale.

Astfel, eseul realizat de Elif Memet a trebuit să răspundă la întrebarea „Cum se poate eradica sărăcia globală de către cetăţenii lumii?”. În concepţia elevei din Constanţa, soluţia ar veni ca urmare a microfinanţării agriculturii. În total, la concurs au luat parte peste 1.000 de elevi din 65 de state din întreaga lume.

Pentru că s-a clasat pe locul 13 la nivel mondial şi totodată prima din toată Europa, Elif va fi prezentă la ceremonia de premiere ce va avea loc în capitala Statelor Unite în luna aprilie. Acolo va călători gratuit şi va avea ocazia să-i prezinte eseul lui Barack Obama, în cadrul festivităţii ce va avea loc la Casa Albă, pe 15 aprilie.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Inedit

To Top