Connect with us

Revistateo.ro

sfanta

Stiri

O mare Sfanta sarbatorita pe 17 septembrie! Vezi cui spui „La multi ani!”

Crestin ortodocsii o sarbatoresc, pe 17 septembrie, pe Sfanta Mucenita Sofia si fiicele ei.

Vezi mai joc cele mai frumoase mesaje pentru cele care poarta numele Sfintei Sofia!

Sfanta Mucenita Sofia si fiicele sale: Pistis, Elpis si Agapis sunt praznuite in ziua de 17 septembrie. Ele au trait in Italia si au suferit din cauza imparatului Adrian, cand acesta a aflat ca sunt crestine.

El le-a obligat sa ii aduca jertfa zeitei Artemis si, cand a fost refuzat, a poruncit ca fiicele Sofiei sa fie omorate. Ele aveau atunci 12, 10 si 9 ani.

Sofia a luat trupurile fetelor si le-a ingropat, apoi a murit si ea, dupa trei zile de rugaciune. Mormintele lor au fost secoperite pe Via Aurelia, iar deasupra locului si-a ridicat biserica „Sfantul Mucenic Pangratie”.

Sfanta Sofia este ocrotitoare Bulgariei din anul 1992. Singura biserica din Bucuresti cu hramul Sfanta Sofia se afla pe Calea Floreasca.

CITESTE SI: Rugaciune DE IERTARE a pacatelor. Mantuieste-te in fata lui DUMNEZEU!

CITESTE SI: RUGACIUNEA Sfantului Ioan Botezatorul

Troparul Sfintei Sofia

„Mielusele cuvantatoare, prin mucenicie v-ati adus Mielului si Pastorului, savarsind calatoria cea catre Hristos si credinta pazind-o. Pentru aceea, cu suflet vesel astazi savarsind pomenirea voastra cea sfanta, minunatelor, pe Hristos Il slavim!”. (Troparul Sfintei Sofia si al fiicelor sale Pistis, Elpis si Agapis).

CE INSEAMNA NUMELE SOFIA

Sofia inseamna „intelepciune”, iar ea si-a numit ficele dupa cele trei virtuti crestine: Pitias – credinta, Elpis – nadejde, Agapis – dragoste. Se crede ca toti cei botezati cu acest nume vor fi haraziti de catre Dumnezeu cu judecata limpede.

Numele Sofia este de origine greaca, dar este folosit acum in toate popoarele europene. Derivatele sale sunt: Sofian, Sofianu, dar si Sofiana, Sofie, Sofita, Sofi, Sofiica, Sohiia sau Fita.

Asadar, daca ai prieteni care se numesc astfel, ureaza-le „La multi ani”, pentru ca pe 17 septembrie isi sarbatoresc ziua onomastica.

Iata cum sa le faci ziua mai frumoasa sarbatoritilor, cu aceste mesaje de LA MULTI ANI:

Este o zi cand sufletul invinge orice urma de tristete, cand tot ce a fost greu ti se pare usor. Este ziua numelui tau! La Multi Ani, Sofia!

La multi ani si mult noroc in aceasta zi speciala. Iti doresc sa ti se indeplineasca toate dorintele.

Astazi e ziua numelui tau, un nume simplu si frumos, la fel de pur si gingas ca tine. Iti doresc numai bine si sa ai parte de toata fericirea din lume!

Sofia! Da, tu! Esti data in urmarire de catre gasca de prieteni, caci azi e ziua ta si toţi vor sa te ureze şi sa te îmbrăţişeze! Ma alatur si eu lor, sperand ca te vom gasi, dar pana una-alta, iti zic acum: La multi ani!

Este doar inca o zi, dar este cea mai frumoasa din tot anul, caci este ziua ta! La multi ani, iubito!

De Sf. Sofia, zi de mare sarbatoare primeste din partea mea cele mai sincere urari de bine, sanatate, mult noroc si implinirea tuturor dorintelor.

Azi e ziua ta, ziua numelui tau, un nume frumos si simplu. Sa fi cuminte si sa asculti de prietenii tai pentru ca noi iti dorim numai bine, fericire si sa ai parte de toata fericirea din lume.

Sursa foto: wikimedia.org

1 Comment

1 Comment

  1. sorina

    2015-09-17T15:11:41+03:00 at 2015-09-17T15:11:41+03:00

    Eu nu am nume de sfint, pot sa celebez si eu ? Sorina

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top