Connect with us

Revistateo.ro

Mare atenție la aftele din gură! Ele pot fi semne ale cancerului oral.

Sanatate

O simplă aftă poate însemna CANCER ORAL. Iată posibile semne

În fiecare an, 150 de mii de europeni află că au un cancer la nivelul gâtului sau capului. Aproximativ 7.000 dintre ei sunt români şi cei mai mulţi ajung la medic în stadii avansate. Studiile spun însă că şansele de supravieţuire cresc până la 80% dacă boala este depistată la timp.

Cancerul oral: vindecat, dacă este depistat la timp

O vizită la medicul dentist de două ori pe an vă poate salva viața.

„Am văzut o aftă care nu trecea. Am avut niște simptome: m-a durut capul, am avut stări de vomă și stomatologul mi-a dat trimitere la un specialist oncolog.”, a povestit o femeie care a fost diagnosticată cu cancer oral, la Digi24.

„Este cel mai comun cancer la nivel european, iar în România, în fiecare an, sunt diagnosticați peste 7.000 de pacienți. Din păcate, foarte mulți dintre aceștia sunt în stadii avansate ale volii.”, a spus Alina Comănescu, fondatorul unei asociații medicale.

Cifrele sunt înfricoșătoare, pentru că românii nu merg la dentist. În plus, nici boala nu prezintă mereu simptome.

„Stomatologia este de obicei mută. Îi apar diverse leziuni, diverse zone deschise la culoare. În momentul în care medicul observă formațiune conopidiformă, care înseamnă deja tumoră îi recomandă pacientului să meargă la un medic de specialitate.”, spune Bilal Takouzli, medic specialist implantologie.

CITEȘTE ȘI: Medicul Leon Dănăilă a dezvăluit cum se poate scăpa de cancer: „Organismul uman poate lupta împotriva cancerului”

Cancerul oral afectează mai mult bărbații, însă nici femeile nu sunt ferite.

„În urma unui studiu pe care l-am realizat în cursul acestor consultații am aflat că foarte mulți dintre pacienți nu conștientizează factorii de risc la care sunt supuși și anume: consumul frecvent de tutun, consumul de alcool și vieți intime nu prea ordonate.”, mai spune Alina Comănescu, fondatorul unei asociații medicale.

Prevenția este cel mai bun tratament. Igienta dentară, un stil de viață echilibrat și controalele regulate la medicul stomatolog pot ține departe boala.

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top