Connect with us

Revistateo.ro

Obiceiuri care iti afecteaza oasele

Sanatate

Obiceiuri care iti afecteaza oasele

Toate aceste obiceiuri iti afecteaza oasele si postura. Iata de ce sa renunti la ele!

In zilele noastre putine persoane nu se plang de dureri crunte de spate sau de oboseala. Obiceiurile zilnice sunt, in mare parte, de vina pentru toate durerile de oase pe care le avem, dar si pentru postura proasta. Durerea de spate este doar o consecinta la unei posturi gresite, insa in timp pot aparea si dureri de gat, probleme de respiratie, atacuri de astm sau probleme circulatorii.

Unul dintre cele mai proaste obiceiuri, pe care cu greu il putem evita, este statul pe scaun pentru o perioada lunga. Persoanele care lucreaza la birou inteleg exact ce spun. Totusi, locul de munca nu este o scuza. Te poti ridica din jumatate in jumatate de ora sa te plimbi macar 5 minute sau sa te intinzi.

CITESTE SI: CE SUNT PIETRELE PE AMIGDALE SI CUM LE PREVII

CITESTE SI: ULEIURILE ESENTIALE POT FI PERICULOASE PENTRU SANATATE

Utilizarea unor pantofi nepotriviti poate duce la dureri crunte de oase. Muschii spatelui sunt incordati la maxim si postura ta nu este cea corecta. Acest lucru se intampla in special la femeile care poarta pantofi cu toc foarte inalt. Desi nu realizezi asta pe moment, in timp iti vei da seama ca acest obicei te-a lasat cu dureri de oase si probleme cu spatele. Alege incaltaminte confortabila daca iti doresti o postura corecta si un sistem osos sanatos.

Chiar si pozitiile pe care le adopti in somn pot avea un impact major asupra oaselor. In general, persoanele care dorm pe burta dezvolta in timp dureri de oase, tocmai pentru ca aceasta postura forteaza zona gatului, dar si coloana vertebrala. De aceea cel mai indicat este sa dormi pe o parte sau pe spate.

Sursa foto: promedspine.com

1 Comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top