Connect with us

Revistateo.ro

Obiceiuri care iti afecteaza parul. Ce n-ai voie sa ii faci cand te trezesti

Par & Coafuri

Obiceiuri care iti afecteaza parul. Ce n-ai voie sa ii faci cand te trezesti

Exista o serie de obiceiuri care iti afecteaza parul. Unele dintre ele par inofensive, insa pot dauna sanatatii capilare.

Pentru majoritatea dintre noi, rutina de zi cu zi consta intr-un dus rapid, spalarea dintilor si aranjarea parului pentru a putea iesi din casa ca scosi din cutie.

In mod surprinzator, unul din aceste obiceiuri ar trebui evitat pe cat posibil. George Northwood, stilist personal al mai multor vedete precum Alicia Vikander si Alexa Chung, trage un semnal de alarma privind perierea parului dimineata.

Northwood a declarat pentru revista Vogue ca perierea parului in fiecare dimineata ii face mai mult rau decat bine podoabei capilare. „Niciodata, dar niciodata sa nu va periati parul cum va treziti. Acesta se va incalci mai usor pe timpul zilei si contribuie la distrugerea sa de la radacina”, spune hair-stylistul.

Stilistul le propune femeilor sa nu isi perieze parul imediat dupa ce se trezesc, ci sa il pieptene cu ajutorul degetelor. O simpla trecere a mainilor prin par iti va spune daca e nevoie de un pieptanat adecvat sau nu. Daca nu s-a incalcit foarte tare pe timpul noptii, e bine sa nu ii faci nimic dimineata, noteaza entremujeres.clarin.com.

Alte obiceiuri care iti afecteaza parul

Daca folosesti produse de styling incalzite pe parul umed, firele de par se vor deteriora si risti sa il arzi destul de serios. De asemenea, e bine sa eviti perierea parului ud. Daca insisti sa il piepteni, foloseste un instrument cu dinti rar. Este cel mai potrivit pentru aceasta operatiune.

Daca dormi cu parul prins, risti sa ti se rupa firele chiar de la radacina. De asemenea, evita sa pulverizezi fixativul sau samponul uscat foarte aproape de par. Fixativul aplicat pe scalp contribuie la caderea parului, iar chelirea devine o chestiune de timp.

CITESTE SI: De ce e bine sa iti speli parul cu lapte

Mai mult, nu e bine sa abuzezi nici de samponul uscat. Indicat e sa il folosesti de cel mult doua ori pe saptamana. Scalpul tau se va deshidrata daca iti speli aproape zilnic parul cu un astfel de sampon.

1 Comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Par & Coafuri

To Top