Connect with us

Revistateo.ro

Obiceiuri, tradiții și superstiții de Sântămăria Mare

Credinta

Obiceiuri, tradiții și superstiții de Sântămăria Mare

Sântămăria Mare este o sărbătoare importantă pentru creștini. Și, așa cum știm deja, în jurul sărbătorilor au apărut de-a lungul timpului mai multe obiceiuri, tradiții și superstiții. Iată ce este bine să faci și ce să eviți în această zi de mare sărbătoare.

Sântămăria Mare, obiceiuri, tradiții și superstiții

Sântămăria Mare este cea mai importantă sărbătoare a verii. Înainte de această sărbătoare se ține post timp de două săptămâni. În ziua aceasta de sărbătoare, creștinii merg dimineața la bicerică. Se roagă pentru sănătatea lor și a celor dragi, dar și pentru alte lucruri, în funcție de ceea ce își dorește fiecare și în funcție de necesitățile fiecăruia.

Pentru această sărbătoare, creștinii s-au pregătit dinainte. Au ținut post timp de două săptămâni. Acesta a fost cel de-al treilea post de peste an. Dar a avut o durată mai mică. S-a ținut după postul Paștilor și după postul Sfinților Petru și Pavel.

Există o tradiție conform căreia mulți credincioși merg în pelerinaje în această zi la mănăstirile cu hramul Sfintei Fecioare. Ei obișnuiesc să ducă daruri.

CITEȘTE ȘI: Cântare puternică adresată Maicii Domnului. Versurile care fac orice român să plângă – AUDIO

CITEȘTE ȘI: Adormirea Maicii Domnului. Ce să nu faci în această zi de sărbătoare

Tot în această zi, credincioșii obișnuiesc să culeagă flori de câmp. Pe acestea le vor pune la icoana Sfintei Fecioare și ulterior le vor folosi ca flori de leac.

Așa cum am menționat anterior, în dimineața zilei de 15 august, credincioșii merg la biserică pentru a asista la slujbă. De asemenea, trec pe la cimitir și dau de pomană colivă din fructe. Un alt aspect care trebuie menționat este acela că dacă trandafirii înfloresc în preajma acestei sărbători, se crede că toamna va fi una frumoasă și lungă.

După această zi de sărbătoare se va relua sezonul nunților. Aceste evenimente se vor desfășura până în luna noiembrie, când va începe postul Crăciunului.

Foarte mulți români poartă numele de Maria și derivatele. Este vorba despre 2,2 milioane de români.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Credinta

To Top