Connect with us

Revistateo.ro

Știai că unele obiceiuri zilnice duc la apariția durerilor de cap? Află care sunt ele și ce trebuie să faci pentru a evita problemele.

Sanatate

Obiceiuri zilnice care duc la apariția durerilor de cap

Durerile de cap pot să apară din mai multe motive. Fie din cauza răcelilor, sau a sinuzitelor, ori din cauza stresului sau a fluctuațiilor hormonale. Însă sunt și unele obiceiuri zilnice care contribuie la apariția durerilor de cap.

Obiceiuri zilnice care duc la apariția durerilor de cap

1. Consumi prea multă cafea sau ciocolată. Studiile au demonstrat că în cazul unor persoane, cafeaua poate duce la apariția durerilor de cap. Însă, în cazul altora, cafeaua poate trata această problemă. Așa că, dacă bei prea multă cafea, atunci acesta poate fi motivul pentru care apar problemele supărătoare. Ai putea încerca să consumi mai puțină cafea, pentru a vedea dacă astfel scapi și de durerile de cap. Același lucru este valabil și când vorbim despre ciocolată. Dacă mănânci prea multă, încearcă să reduci porția pentru a vedea dacă astfel mai apar sau nu problemele.

2. Porți mereu tocuri înalte. Nu trebuie să renunți la ele, dar ar fi bine să eviți să le porți zilnic. Asta pentru că atunci când încalți pantofii cu tocuri înalte, articulațiile picioarelor au de suferit. Vei fi obligată să ai o postură neobișnuită, ceea ce afectează coloana și gâtul. Și, astfel, apar durerile de cap. Dacă știi că vei merge mult în anumite zile, atunci ar fi mai bine să încalți ceva mai comod.

CITEȘTE ȘI: Puterea mainilor. Cum sa scapi de dureri cu cateva exercitii simple

Durerile de cap apar dacă dormi pe burtă

3. Dacă dormi pe burtă, pot să apară durerile de cap. Dacă ai acest obicei, atunci durerile de cap îți pot face apariția. Asta pentru că gâtul tău va sta mai mult timp sucit, ceea ce va pune presiune pe vasele de sânge, nervi și vertebrele cervicale. Drept urmare, creierul va transmite semnale de durere către cap. Este bine să încerci să dormi pe spate și să folosești o pernă potrivită, care să nu fie nici prea tare, nici prea moale, deoarece și perna duce la apariția durerilor de cap.

4. Stai mult timp pe scaun. În aceste condiții, mușchii de la nivelul umerilor, gâtului și cefei vor fi foarte tensionați. Și, astfel, apare durerea de cap, mai ales la nivelul frunții. Dacă stai multe ore pe scaun, la serviciu, este bine ca după fiecare oră să iei o pauză de câteva minute, în care să faci puțină mișcare.

5. Nu bei o cantitate suficientă de apă. Astfel, vasele de sânge de la nivelul capului devin mai înguste și apare durerea de cap. Înainte de a lua pastile, dacă știi că nu prea ai băut apă, încearcă să faci asta. Dacă deshidratarea este de vină, atunci durerea ar trebui să dispară la o jumătate de oră după ce ai băut apă.

CITEȘTE ȘI: Durerile de cap si semnificatiile lor ezoterice

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top