Connect with us

Revistateo.ro

Cuplu

Obiceiurile nasanatoase care duc la divort. Ultimul dintre ele il scoate din minti pe partener

Nici o casatorie nu este presarata numai cu momente frumoase si vesele, iar cea mai buna solutie este sa stii intotdeauna sa lasi de la tine pentru a nu ruina totul.

Terapeutii de cuplu au descoperit o multime de probleme care au dus la divorturi, chiar daca la prima vedere par minore si nesemnificative pentru multi soti.

Chiar daca te confrunti acum cu aceste probleme, nu inseamna ca esti neaparat in punctul de a divorta, insa aceste obiceiuri nu trebuie sa continue.

Terapeutii recomanda sa eviti cu desavarsire cateva lucruri, pentru a nu ii oferi partenerului tau un motiv de a divorta.

Nu il vorbi urat pe la spate. Asa cum nici tie nu iti place sa auzi lucruri urate despre tine, ei bine, nici partenerului tau nu i-ar conveni sa il/ o vorbesti de rau pe la spate cu colegii de munca sau cu prietenii apropiati. Tot ce nu iti convine, trebuie sa discutati impreuna si sa ajungeti la un consens.

Femeile, mai ales, au acest obicei, de a face comparatii si de a critica partenerul. Acest lucru este o lipsa de respect, peste care multi barbati nu trec foarte usor.

Nu te fixa pe ceea ce partenerul tau nu face bine. Chiar daca nu se descurca bine in bucatarie, nu se imbraca mereu asa cum ai vrea tu, aceste motive nu trebuie sa te faca sa ii reprosezi mereu ca nu face lucrurile bine.

Foloseste mereu o abordare blanda si evita astfel discutii.

Obiceiurile nasanatoase care duc la divort. Ultimul dintre ele il scoate din minti pe partener

Invata sa te pui in locul partenerului tau.

Trebuie sa fii intelegi si perspectiva partenerului tau, chiar daca nu esti mereu de acord. Acelasi lucru este valabil si in cazul barbatilor, care tind sa nu accepte parerea sotiilor lor, iar aceste casatorii sunt predispuse mai mult spre divort.

Nu incepe o cearta cu „pumnii” la vedere. Daca dintr-o discutie calma totul degenereaza si tu te comporti ca si cum ce spune el este o prostie si nu il asculti, acest lucru il face sa se indeparteze. Oferiti-va posibilitatea unei conversatii productive.

7 greseli in casnicie pe care chiar si cei destepti le fac

Nu fi agresiva cand vorbesti si discuta totul cu calm, fara tipete.

Printre obiceiurile nesanatoase care duc la divort este si acela cand nu stii cand sa pui pauza – Poti intra foarte usor intr-o cearta din care nu mai stii sa iesi si nu mai stii cand sa pui pauza.

Daca simti ca lucrurile degenereaza, spune-i partenerului ca veti continua discutia mai tarziu, cand lucrurile se mai calmeaza si nu se mai spune totul dintr-un impuls al momentului.

Nu lupti intr-o cearta. Nu sta plictisit/a la ce spune persoana de langa tine, atunci cand o vezi de ceasul mortii si tu nu faci decat sa spui „da” sau „nu” si „mda”. Acest lucru nu il va face decat sa se enerveze si mai tare.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Cuplu

To Top